Política · 7 d'Agost de 2010. 11:09h.

Saura crea una plaça a mida per l'excap dels Mossos

Interior ha dissenyat una plaça de facultatiu de seguretat viària que s'adapta al perfil professional d'Olmos

Saura crea una plaça a mida per l'excap dels Mossos

Saura, amb Olmos, en una imatge d'arxiu

L'excap polític dels Mossos d'Esquadra, Rafael Olmos Salaver, destituït l'any passat per la dura càrrega policial contra universitaris anti-Bolonya; és un dels quatre aspirants provisionals a una plaça de facultatiu de seguretat viària -un treball per a tota la vida- convocada pel Departament d'Interior.

Els requisits per accedir al lloc, les tasques que haurà de realitzar el facultatiu i fins i tot l'extens temari- que pregunta, entre altres coses, per la "organització i les funcions del SCT", els plans de seguretat viària i les causes dels accidents de circulació- s'ajusten com anell al dit a l'experiència acumulada per Olmos durant els últims anys. Segons informa El País de fonts policials, la convocatòria del concurs va ser dissenyada des del començament amb l'esperança de facilitar la continuïtat d'Olmos en el si d'Interior.

El maig de 2009, un mes després de ser destituït com a director general de la policia autonòmica, Olmos ja va ser recol·locat a l'Institut de Seguretat Pública de Mollet del Vallès, on treballa com a assessor en matèria de formació. Per aquesta tasca percep uns 65.000 euros anuals, un terç menys del que cobra un director general. Es tracta, però, d'una ocupació eventual. És a dir, en cas de produir un canvi de color polític al capdavant d'Interior, el lloc de Olmos perillaria.

Publicitat
Publicitat

10 Comentaris

Publicitat
#10 jordi, bcn, 09/08/2010 - 10:06

Això és corrupció continuada! i despres es queixen dels Millet i companyia si ells fan el mateix , això si jugant amb la llei al seu favor. Quina necessitat real hi ha de mantenir tanta gent amb la cris quer patim

#9 ex erc, Lleida, 08/08/2010 - 14:26

cada dia més aquesta gentussa de polítics provoca que la gent no voti . I tranquils que tots són iguals , en aquests temes dels endolls i les places fetes a dits tots els partits estan pringats.

#8 Exorcista, Barcelona, 08/08/2010 - 12:25

Només cal fixar-se amb els nivells dels complements. No crec que tots els facultatius comencin a treballar amb aquests nivells.
Una vergonya. El més trist és que sigui una vergonya consentida per tots els polítics, inclòs el senyor Herrera.

#7 Ricard, Reus, 07/08/2010 - 17:56

Si us plau, repasseu totes les plaçes de perfils "idonis" q "miraculósament" es van crear al final de l'etapa dels 23 anys de Ciu... No sigueu hipòcrites. Ara no deixa de ser una vergona. Hauria s'estar prohibit x llei, xò sobre tot x dignitat...

#6 Homer Simpson, Philadelphia, 07/08/2010 - 16:27

I espereu a la plaça de facultatiu Economista. Ja veureu com es presenta algun director general del propi departament en actiu ....