Publicitat
Política · 25 de Juliol de 2009. 17:15h.

Saura deixa pas a Herrera

El líder d'ICV no ha resistit el desgast provocat pels conflictes a Interior

Saura deixa pas a Herrera

Saura, davant de Joan Herrera, en el moment d'anunciar aquest dissabte que no serà candidat d'ICV a les properes eleccions catalanes (foto: ACN / Iris Aveñoa)

Els principals dirigents d'ICV estan d'acord que el substitut de Joan Saura com a candidat a la presidència de la Generalitat a les pròximes eleccions catalanes, en principi fixades per novembre de 2010, sigui Joan Herrera, actual secretari general del partit i diputat de la formació al Congrés.

ICV ja tenia decidit que Herrera seria el futur líder de l'organització, encara que no s'havien establert els terminis del procés successori. Finalment, el desgast patit per Saura al capdavant de la conselleria d'Interior, amb continus conflictes i tensions al cos dels Mossos d'Esquadra, ha marcat l'inici d'aquests terminis.

El primer pas d'Herrera serà assumir la candidatura a la presidència de la Generalitat. A mitjans de setembre s'aprovarà l'estratègia electoral del partit, i en octubre es realitzaran les eleccions primàries per decidir qui encapçalarà les llistes.

De moment, no s'ha parlat de forma pública i oficial de qui ocuparà la presidència del partit però, en qualsevol cas, el cap de llista per a la presidència de la Generalitat es converteix en el nou home fort de la formació.

A partir de l'elecció d'Herrera com a candidat, és qüestió de temps la decisió de que també assumeixi la presidència de la formació. També es podria optar per un model bicèfal, és a dir, la separació entre la direcció del partit i la candidatura a la presidència de la Generalitat.

La substitució de Saura per Herrera suposa un pas més en la presa de control de l'organització pels nous dirigents, joves procedents de l'ecologisme, davant els vells polítics que provenen del desaparegut PSUC.

Publicitat
Publicitat

36 Comentaris

Publicitat
#36 Fedor, BCN, 27/07/2009 - 13:54

No té cap mena d'importància. Aquests xitxarel·los d'ICV els prdrem de seguida de vista, quan les eleccions del 2010 ja no sumi el tristpartit. Sense el PSOE (federacion del nordeste) ICV no és ningú.

#35 spok, trek, 27/07/2009 - 09:27

en saurus se'n va?bé, ara vindra el bicicletes i fara una foguera de germanor al parlament tot cantant: agermenats aniremm caaminaaaanttt

#34 Fotem-los al carrer!, Barcelona, 27/07/2009 - 08:12

"Se va el caimán, se va el caimán..." Bon vent i barca nova!

#33 Serà una bona candidatura, Barcelona, 26/07/2009 - 22:31

1) Joan Herrera
2) Laia Ortiz
3) Jordi Miralles
4) Joan Coscubiela
5) Dolors Camats

#32 kim, hospi, 26/07/2009 - 21:16

Estan en decadencia, el comunisme esta obsolet desde principis de s.XX i aquestos encara pitjor.