Publicitat
Política · 15 de Gener de 2009. 11:45h.

Saura denuncia "la brutalitat" d'Israel

"La relació d'un a cent en el nombre de morts israelians i palestins és un macabre exemple de desigualtat"

Saura denuncia "la brutalitat" d'Israel

Joan Saura

El conseller d'Interior i Relacions Institucionals, Joan Saura, ha lamentat en una article d'opinió a El Periódico que "comencem l'any amb les terribles notícies dels bombardejos sobre la franja de Gaza. El balanç diari estremidor de víctimes innocents torna a posar d'actualitat un conflicte tan llarg, amarg i cruent com és el que enfronta Israel i Palestina. Lluny de caure en la resignació, dissabte passat la societat catalana va tornar a demostrar la seva solidaritat i el ferm compromís pacifista que la caracteritzen i que ens fan sentir tan orgullosos".

"Ho ha fet ara com ho va fer fa sis anys contra la guerra de l'Iraq i com ho havia fet nombroses vegades abans. I un cop més ho va fer de manera massiva, i amb un civisme i un respecte que no poden ser enterbolits per l'acció puntual d'alguns dels assistents. La manifestació de dissabte passat no anava contra ningú, sinó que anava a favor de la pau", afegeix.

"En coherència, doncs, tant des del moviment per la pau com des del Govern, hem denunciat la brutalitat i les terribles conseqüències de l'atac de l'Exèrcit d'Israel contra Gaza. Sens dubte, el llançament de míssils de Hamàs sobre la població israeliana és inadmissible i totalment condemnable. Però la intervenció militar d'Israel està sent totalment desproporcionada, i està provocant un gran patiment entre la població civil palestina. La relació d'un a cent en el nombre de morts israelians i palestins és un macabre exemple de la desigualtat entre les parts enfrontades".

"Els atacs dels últims dies estan provocant una situació de morts, ferits i una desatenció sanitària de tanta magnitud que, des del punt de vista dels drets humans, és del tot inacceptable. Rebutjar la intervenció militar d'Israel no pretén qüestionar el seu dret legítim a garantir la pròpia seguretat. Però, fins i tot des d'un punt de vista estrictament de la seguretat de l'Estat d'Israel, la resposta militar és totalment contraproduent, ja que genera una espiral de violència que es retroalimentarà, provocarà més inseguretat i més víctimes innocents entre la població civil d'ambdós costats i no aportarà cap solució a la situació, ans al contrari. Una acció violenta que, a més a més, ens allunya una vegada més del diàleg i de la negociació imprescindibles per posar fi definitivament a l'enfrontament".

"Els passos a fer en aquests moments són, per tant, ben evidents: hem de concentrar tots els nostres esforços a aconseguir un cessament de les hostilitats i de les accions militars que permeti la reinstauració d'un alto el foc per tal d'evitar així que s'agreugi encara més la situació en què es troba la població civil de la franja de Gaza. Posteriorment s'haurà d'impulsar l'establiment de veritables converses de pau, que hauran de permetre la signatura d'una pau real, que sigui respectuosa amb les resolucions de les Nacions Unides i amb el compliment dels acords i els tractats internacionals. Aquesta solució política ha de portar de manera necessària a la creació d'un Estat palestí que sigui viable i que pugui mantenir una convivència pacífica i respectuosa amb l'Estat d'Israel".

Publicitat
Publicitat

21 Comentaris

Publicitat
#21 Irene, Basilea, 24/01/2009 - 18:12

the world has been following this closely- this is very bad publicity for Barcelona- it is all over the internet-
the Holocaust and the ceremony is not just about Jews- it is about ALL victims of the Holocaust- Spanish civilians too. Think about it!

#20 Marialuisa, Tortosa, 24/01/2009 - 15:18

y la brutalidad de Hamas- ? siete años con ataques de Hamas- ? no es importante son solo Judios?

#19 Johan, Sants, 16/01/2009 - 00:04

no denunciis tant i fes la teva feina k per aixo et PAGUEM!i la brutalitat del padastre de la nena kuan lacascava k?llavors NO vas fer res tot i saberho..aixo esta i estara sobre el teu cap.Si haguesis fet la teva feina ara la nena estaria be..Performance

#18 Nùria, Barcelona, 15/01/2009 - 17:11

Sr. Saura : Voste es Iniciativa per tant és comuniste . pensi en les fosses Katin !

#17 Nùria, Barcelona, 15/01/2009 - 16:51

L'any 1966-67 tots els "progres"eran pro isrraelians menys els cumunistes.En Franco era pro Nasser ! i pro Arafat !