Publicitat
Política · 21 d'Abril de 2010. 22:37h.

Saura denuncia "l'actitud hostil" del Defensor del Pueblo

El TC ha admès a tràmit el recurs de Múgica contra la llei del Síndic de Greuges

Saura denuncia "l'actitud hostil" del Defensor del Pueblo

El Defensor del Pueblo, Enrique Múgica

El conseller d’Interior, Relacions Institucionals i Participació, Joan Saura, ha defensat aquest dimecres la constitucionalitat de la llei del Síndic de Greuges i ha denunciat “l’actitud hostil” contra l’autogovern de Catalunya que manté el Defensor del Pueblo, Enrique Múgica, que va presentar un recurs d’inconstitucionalitat contra diversos articles d’aquesta llei. El Tribunal Constitucional ha admès a tràmit aquest dimecres el recurs.  

“El Defensor del Pueblo", ha afegit, "ha mantingut una actitud hostil contra l’autogovern de Catalunya, i li demano que retiri tant el seu recurs contra l’Estatut d’autonomia com el que ha presentat contra la llei del Síndic”.
 
Saura ha recordat que el Defensor del Pueblo “també ha de defensar al poble català, els seus drets, la seva opinió i la seva voluntat” i no ser “beligerant” contra una llei aprovada per majoria per un Parlament i avalat pel Consell de Garanties Estatutàries.
 
També ha afirmat que "crec que en el seu recurs a l’Estatut i a la llei del Síndic, el Defensor del Pueblo no ha complert el paper institucional que li pertocaria i no s’entén aquesta oposició, que únicament té sentit si no es manté una posició neutra i imparcial sinó esbiaixada políticament, sobretot en el tema de l’Estatut”.
 
El TC ha admès aques dimecres a tràmit el recurs d’inconstitucionalitat promogut pel Defensor del Pueblo contra diversos articles de la llei del Síndic de Greuges, entre ells contra l’atribució al Síndic de la condició d’autoritat catalana per a la prevenció de la tortura i altres tractes i penes cruels, inhumans i degradants.
 
El recurs repeteix els mateixos arguments que ja es van esgrimir al recurs d’inconstitucionalitat plantejat pel propi Defensor del Pueblo contra l’Estatut que està pendent de sentència del Tribunal Constitucional. S’impugna novament el desenvolupament legal de les previsions fetes a l’Estatut sobre les funcions de supervisió de l’administració local i les relacions de col·laboració amb el Defensor del Pueblo.

Publicitat
Publicitat

9 Comentaris

Publicitat
#9 uno dice, Maresme, 24/04/2010 - 09:40

Lo que dice el Sr. Mujica en este tema, es que tiene toda la razón. Lo que hacen los nacionalistas (o sea, todos los que no son Cs es no respetar las reglas del juego democrático cuando no les sirven para sus fines. Esto no es serio

#8 txaviees, Barcelona, 24/04/2010 - 00:29

Ai, Síndic Ribó que aviat hauras d'explicar pq defensas las desviacions de poder,constatades en 2 sentències, del SG i DG del Dpt.Justícia que van acusar falsament als tècnics de prevenció de riscos laboras de conxorxar i conspirar envers ells!!!

#7 Anderson, Bcn., 22/04/2010 - 22:22

Enrique Múgica Herzog, de mare jueva i jueu ultra ortodox, és un filo-feixista pel que els que no som espanyols i feixistas com ell som pitjor que els palestins i així ens han de tractar.

#6 Blai, prullans, 22/04/2010 - 17:49

Ningu s\'enrecorda que el Sr. Enrique Muica es militant del PSOE i ha interposat un recurs contra l\'estatut igual que el del PP. No he sentit al Sr. Puigcercos, Carod, Saura, Herrera, i obviament Montilla dir res al respecte. Pero al Sr. Mas tampoc.

#5 Ufrasico, Villena, 22/04/2010 - 09:36

http://www.youtube.com/watch?v=3BqE4950 ... re=related

http://www.youtube.com/watch?v=J5Hkr2_R ... re=related

http://www.youtube.com/watch?v=2uS80OPJ ... re=related