Publicitat
Política · 1 d'Abril de 2009. 15:16h.

Saura desvia a Huguet

El conseller d'Interior diu que el d'Universitats hauria d'haver fet "més pedagogia" del Pla Bolonya

Saura desvia a Huguet

Joan Saura, durant l\'entrevista

El conseller d'Interior i Relacions Institucionals de la Generalitat, Joan Saura,  considera que el conseller d'Universitats de la Generalitat, Josep Huguet, el govern espanyol i també el govern català haurien de fer més pedagogia per explicar el que representa el Pla Bolonya. Saura creu, en una entrevista a Catalunya Ràdio, que el fet que la policia hagi d'intervenir en tancades com les de la Universitat de Barcelona és “l’expressió d’un fracàs”.

El conseller ha assegurat  que malgrat la polèmica per l'actuació dels Mossos d’Esquadra durant les manifestacions d'estudiants anti Bolonya, no s'ha plantejat mai dimitir i afirma que tornaria a ser conseller d'aquesta cartera malgrat la polèmica. Saura ha declarat: “Si vostè em pregunta si ho tornaria a agafar, li dic que sí; si vostè em pregunta si em fa il·lusió, li dic que sí; en el futur, depèn de les eleccions, depèn de qui serà el candidat, depèn de moltes coses però, evidentment, faig un balanç positiu”.

Saura  ha donat el cas per tancat i s'ha desmarcat de l'actuació de la policia assegurant que el conseller mai no dóna ordres en cap cas. Segons ha declarat, “mai des de la Conselleria d’Interior, des del propi conseller, es donen instruccions operatives, que sempre queden en mans del cos operatiu, sempre; no hi ha hagut ni una sola instrucció, entre altres coses, perquè jo no sóc un professional de la policia. El que sí que tinc", ha afegit, "és l’obligació, si hi ha una operació com aquesta que no és satisfactòria, d’investigar i prendre mesures perquè no es torni a repetir”.

Tanmateix, Saura ha contradit aquesta consigna quan ha admès que sí que ha donat ordres perquè no es repeteixin escenes de passivitat com les del dia 19, quan els manifestants van llançar objectes contra la Generalitat i contra el cordó policial sense que hi hagués cap reacció. El conseller conclou que el director general de la Policia, Rafael Olmos, va ser qui va prendre les decisions operatives errònies i per això ha estat qui n’ha assumit les responsabilitats. El conseller ha confirmat, a més, que el secretari de Seguretat, Joan Delort, el substituirà fins al final de la legislatura.

Publicitat
Publicitat

1 Comentaris

Publicitat
#1 robert, bcn, 01/04/2009 - 18:34

Aquest personatge encarna una de les epoques més lamentables de la politica catalana.
Quan se'l obligui a deixar la politica Catalunya s'haurà tret un imbècil de debò.