Publicitat
Política · 20 d'Octubre de 2010. 19:47h.

Saura no predica amb l'exemple

El conseller demana "rigor" als futurs mossos després d'intentar recol·locar Rafael Olmos

Saura no predica amb l'exemple

Saura, durant l'acte amb els futurs mossos. (Foto: Dirip)

El conseller d’Interior, Relacions Institucionals i Participació, Joan Saura, acompanyat del secretari de Seguretat, Joan Delort, i del director de l’Institut de Seguretat Pública de Catalunya (ISPC), Carlos González, ha presidit aquest dimecres l’acte oficial d’inauguració del Curs de formació bàsica per a policies 2010-2011.

Joan Saura ha reivindicat l'exigència professional i ètica alhora que els ha demanat “maduresa, rigor, equilibri i compromís social, un compromís sense el qual no s’entendria la tasca de la policia; pensant sempre en la protecció dels drets de les persones i en l’ajuda a les que més ho necessitin; modulant les seves accions amb maduresa, equilibri i respecte per bastir la mútua confiança amb la comunitat per a la qual treballaran”.

La petició de Saura arriba, tanmateix, la mateixa setmana que s'ha sabut que l'Oficina Antifrau ha obert una investigació per la presumpta plaça a mida creada pel Departament d'interior per a l'exdirector general de Policia, Rafael Olmos. Olmos obtindria així una plaça de funcionari de per vida.

El conseller ha destacat també els esforços en seguretat que es fan des de les administracions i en aquest sentit ha dit que “aquesta voluntat fa que avui tinguem més policies que mai, disposem de més equipaments i mitjans, i la coordinació institucional sigui més fluïda i efectiva. En definitiva: invertim en seguretat. I invertir en seguretat també passa per la formació, en dotar aquest centre dels recursos òptims per tal que vostès rebin l’ensenyament que els prepari per afrontar i donar resposta a les necessitats de seguretat: una formació bàsica extensa, de qualitat i de marcat sentit i dimensió social”.

Saura també ha destacat la col·laboració entre els diferents cossos de seguretat i ha explicat als futurs policies que “l’ajuda recíproca els conduirà a donar un millor servei i, entre tots, aconseguiran que la ciutadania se senti més protegida, més segura i, per tant, més lliure”.

Enguany el Curs de formació bàsica policial corresponent a la 24a promoció de Mossos compta amb 1.297 alumnes, dels quals 806 són aspirants a mossos d’esquadra. D’aquests 806 alumnes, 596 (74%) són homes i 210 (26%) són dones.

La resta, 492 alumnes, són aspirants a policies locals de 124 municipis de Catalunya. Els més nombrosos són els 224 que pertanyen a la Guàrdia Urbana de Barcelona, els 16 de Badalona, els 10 de Sant Joan Despí, els 10 de Lleida i els 9 de Terrassa.

Dels 492 alumnes de les diferents policies locals, 435 (88,4%) són homes i 57 (11,6%) són dones. Des que va començar el curs de formació bàsica fa unes setmanes, 3 aspirants a mossos d’esquadra han renunciat al curs, mentre que s’hi han incorporat 8 agents de la policia local de 3 municipis més.

Publicitat
Publicitat

3 Comentaris

Publicitat
#3 paula, matadepera, 21/10/2010 - 12:00

EL TRIPARTIT , EL SEU SLOGAN ¨
MANS NETES ¨
AQUEST ES EL GOVERN QUE TENIM .
VAL MES APRETAR A CORRA I FOTRE EL CAMPS DEL DESSATRE DE PAIS QUEN,S HAN DEIXAT.
SEMPRE HAVIA PENSAT QUE ESSER CATALA ERA UN SENTIMENT I AIXO HI TOT S,ENS HAN CARREGAT.
JA NO TINC NI EL SENTIMENT NI L,ORGULL.

#2 Terraxa, Terrassa, 21/10/2010 - 08:29

Qui està al davant de l'Oficina Antifrau?

#1 kitus, bcn, 21/10/2010 - 08:22

Felicitats a l'Oficina Antifrau!