Publicitat
Política · 31 de Març de 2009. 20:13h.

Saura recorre a la guerra d'Iraq

El conseller evita respondre les preguntes de l'oposició

Saura recorre a la guerra d'Iraq

Imatge d'una de les manifestacions contra la guerra d'Iraq

El conseller d'Interior, Joan Saura, ha recorregut a la guerra d'Iraq per a defensar-se del setge de l'oposició en la seva compareixença parlamentària per a explicar les càrregues dels Mossos del passat 18 i 19 de març. Davant les crítiques de Daniel Sirera, del PPC, ha afirmat que "he demanat disculpes, pero encara hi ha algú que davant d'una guerra com la d'Iraq no ho ha fet".

Saura, de fet, no ha contestat cap de les preguntes de l'oposició -o d'Esquerra- sobre el dispositiu dels Mossos aquells dos dies. Saura s'ha limitat a fer una defensa 'política' de la seva gestió al capdavant de la conselleria i, en la mesura del possible, ha passat al contraatac contra CiU i el PPC. La compareixença ha acabat relativament d'hora -abans de les vuit del vespre- perquè el conseller ha renunciat al segon torn de rèplica al que, segons el reglament, hi tenia dret.

El conseller ha carregat contra CiU perquè la federació qüestiona que ICV pugui fer-se càrrec d'Interior i ha demanat a Oriol Pujol "una rectificació pública" i ha considerat que aquesta acusació és "fonamentalista". Pujol li havia demanat, entre d'altres coses, que “conseller, per responsabilitat, renunciï a les competències en l’àmbit d’Interior, aparti’s de les competències de seguretat, aparti’s del cos dels Mossos d’Esquadra pel bé dels catalans, de la seva seguretat i de les institucions que tant han costat d’assolir”.

La intervenció més dura ha vingut tanmateix de la mà del president del grup del PP, Daniel Sirera, que li ha retret que "vostè ha vingut a perdre el temps" i que el seu informe "tots l'hem pogut llegir a La Vanguardia" en referència a la filtració a aquest diari de l'informe del dispositiu policial.

Sirera li ha retret totes i cadascuna de les polèmiques a Interior i, entre d'altres, ha posat com a exemple que "no és normal que els Mossos d'Esquadra hagin d'assistir a la conferència del conseller" alhora que li ha retret, en dues ocasions, que "vostè avui ha mentit".

Publicitat
Publicitat

10 Comentaris

Publicitat
#10 tas, la meca, 01/04/2009 - 15:59

La veritat és que si un paio com en Sirera d\'un partit com el PP et demana que et discuplis... jo faria el mateix.

#9 Godilhaire, Montsegur, 01/04/2009 - 11:22

Se busca combatents per a l\'Afganistan, pot exportar Catalunya soldats ?

#8 joan, manresa, 01/04/2009 - 08:45

Penós,vistos lo ensenyat per la tele,i escoltat per radio,axís no podem anar.Crec que fins i tot el Sr.Montilla ha perdut molts punts--ya entenía pocs..--.Vist programa 53 seg.Tocan tencar filas,el Sr.Tapies i la Sra.Milagros,sempre lo matej,CiU,CiU..

#7 Joan T., Barcelona, 01/04/2009 - 08:14

Encara sort que no s'ha remuntat a la batalla de les Termòpiles, com a bon TyranoSaura

#6 joana, Bcn, 01/04/2009 - 07:26

Aquest tripartit només sap fer oposició de l'oposició