Publicitat
Política · 29 d'Abril de 2009. 20:38h.

Saura s'empassa les crítiques a TV3

El CAC considera que no tenia raó amb les queixes contra la cadena

Saura s'empassa les crítiques a TV3

Un dels fotògrafs agredits pels Mossos

El Consell de l'Audiovisual de Catalunya (CAC) considera que les televisions catalanes no han vulnerat la legislació ni es van passar emetent imatges dels incidents de les manifestacions dels Anti-Bolonya del passat 18 de març, com així ho va considerar el conseller d'Interior, Joan Saura. 

El Departament d’Interior, Relacions Institucionals i Participació va encarregar a principis d'abril un informe al CAC sobre el tractament que les televisions catalanes i de la resta de l’Estat espanyol van fer de les imatges dels incidents. L'informe feia referència tant al tractament als espais informatius com a la resta de programació que ha dedicat part del seu temps a aquests fets.

El CAC ha analitzat les imatges emeses per TV3, 3/24, TVE a Catalunya, 8tv, Barcelona TV i Canal Català Barcelona i ha considerat, en un informe que ja ha arribat al Departament d'Interior, que "no s'evidencia cap incompliment de la normativa vigent del qual pugui derivar-se la iniciació d’una actuació reglada".

"El context de la informació analitzada explica les dades quantitatives de l’estudi sobre el nombre i la reiteració d’imatges d’actes de força, i permet extreure’n una conclusió de caràcter valoratiu: la lògica informativa explica el fet que les televisions focalitzessin la seva mirada sobre aquelles actuacions que varen motivar la polèmica política i ciutadana", s'explica. "L’anàlisi quantitativa no evidencia grans desequilibris i s’observa un resultat compensat entre els diversos paràmetres objecte d’estudi. Per exemple, la presència d’imatges amb ús de la força és compensa amb la distribució dels temps de paraula: la televisió que registra més presència d’imatges dels incidents dóna més temps de paraula al Govern (TV3)", s'afegeix.

Publicitat
Publicitat

4 Comentaris

Publicitat
#4 deskjetinves, barcelona, 30/04/2009 - 13:41

jo no soc qui va anar a una manifestació on es va ensenyar publicament una pistola, encara que sigui de juguet, i ell digui que va ser una "performance" ... Sr. Saura en una manifetsació que VOSTÈ va participar es va fomantar la VIOLENCIA.

#3 Siscu, El Guinardó, 30/04/2009 - 09:28

Sr.Saura,sortirà ara demanant disculpes a la Corporació per la seva patinada--i en van unes quantes--(una recomanació, acomiadi al seus assessors per dolents),o potser tornarà a la càrrega amb un altre estirabot dels que per desgràcia ens té acostumats

#2 Sergi Alzuria, Barcelona, 29/04/2009 - 22:46

Ara què dirà? Asumirà responsabilitats per fer el pallús o seguirà buscant més fantasmes? És patètic!

#1 Mil.liu, Can Besses, 29/04/2009 - 22:34

UiUi ara com a bon demócrata,aquest gran lider de l´esquerra de debó,el de la veritat absoluta,disoldrà el CAC per manipul.lació i tergiversació de la sentència degut a les pressions de les dretes dolentes sobretot de CIU conxorxats amb el dimoni pelut