Publicitat
Política · 25 de Juliol de 2009. 15:47h.

Saura vol marxar "sense baralles"

El president d'ICV no serà el candidat del partit a les eleccions catalanes de 2010

Saura vol marxar "sense baralles"

Joan Saura, en el moment d'anunciar aquest dissabte que no serà candidat d'ICV a les properes eleccions catalanes (foto: ACN / Iris Aveñoa)

El president d' Iniciativa per Catalunya-Verds (ICV), Joan Saura, ha anunciat aquest dissabte que no es presentarà a la reelecció com a candidat del seu grup per a la presidencia de la Generalitat de Catalunya a les properes eleccions al Parlament, previstes, en principi, per al novembre de l'any vinent. Ha dit que vol marxar "sense baralles". Malgrat aquesta decisió, Joan Saura continuarà com a conseller d'Interior i Relacions Institucionals del Govern de la Generalitat i com a president del partit. Ha estat candidat a la presidència de la Generalitat el 2003 i el 2006 i ara renuncia a presentar-se per tercera vegada.

Després de l'estiu, la formació ecosocialista iniciarà un procés intern per designar qui serà el nou candidat. L'assumpte s'analitza durant la reunió del consell nacional d'ICV que se celebra aquest dissabte al Centre Cívic de Sant Adrià de Besòs.

Segons Saura, és un bon moment per marxar perquè "és un bon moment polític". Amb el sistema de finançament resolt i amb dades que mostren que la formació ecosocialista es consolida en les enquestes, Saura ha decidit  donar el relleu a la candidatura per governar el país.

Saura ha dit que és una decisió "que fa molt de temps que estic madurant", ja que volia deixar d'estar "a primeríssima línia política" i "donar un nou impuls al partit". Ha explicat que "el canvi es produirà amb normalitat, sense baralles ni crisis internes". Saura ha confessat que té al cap qui vol que el succeeixi, però no ho ha revelat per "responsabilitat".

A mitjans de setembre s'aprovarà l'estratègia electoral del partit, i a l'octubre es faran les eleccions primàries per decidir qui encapçalarà les llistes per la presidència de la Generalitat. Serà llavors quan Saura donarà suport a qui vol que sigui el seu successor.

Publicitat
Publicitat

0 Comentaris

Publicitat