Publicitat

Campanya contra les estelades després de la sentència del Suprem

SCC contraataca

Arenas i Domingo a la seu de Societat Civil Catalana

Societat Civil Catalana ha presentat una nova campanya per demanar la retirada de les banderes estelades dels espais i edificis públics. Sota el lema “Aquí no! Per uns espais públics de tots”, l'entitat vol recordar la sentència del Tribunal Suprem del passat 28 d'abril on s'avalava la decisió de la Junta Electoral de retirar aquestes banderes dels edificis i espais oficials, especialment durant les campanyes electorals. 

El president de l'organització, Rafael Arenas, ha assegurat que la sentència “dicta doctrina i recorda que l'estelada és una bandera partidista, per la qual cosa no pot ser utilitzada pels poders públics". Per Arenas, s'ha confirmat que l'estelada "vulnera el deure de neutralitat de les administracions públiques"i, per tant, "no pot ser utilitzada ni en edificis ni en espais públics". "Les administracions públiques no tenen llibertat d'expressió, com sí tenen els ciutadans", ha reblat.

Societat Civil Catalana ha creat un bloc a internet que recull les banderes en espais i edificis públics de Catalunya. L'entitat també ha  enviat una carta a cada un dels alcaldes de Catalunya i al president de la Generalitat, Carles Puigdemont, on demanen que “respectin la legalitat i retirin les banderes estelades dins les seves competències”.

El secretari de la Junta Directiva de SCC, José Domingo, ha diu que “esperem i confiem en la col·laboració de les administracions públiques, ja que l'estelada en espais i edificis públics és il·legal”. “No es pot emparar la presència il·legal d'aquesta bandera i, per tant, han de ser retirades. Demanem la col·laboració de les autoritats municipals de tot Catalunya, a qui se'ls ha informat de la sentència i l'abast de la mateixa. I també se'ls ha recordat les conseqüències de no obeir les disposicions judicials", ha afegit. 

Publicitat
Publicitat

21 Comentaris

Publicitat
#9 M, Sabadell, 01/06/2016 - 11:53

Además de retirar esteladas de espacios públicos, se debería instar a que las instaladas en lugares privados y a la vista, tuvieran un minimo de mantenimiento y cuidado, es decir que no estén sucias, descoloridas, raidas, rotas o colgando de cualquier manera.
Tampoco es tan costoso.

#8 Almax, Cat, 01/06/2016 - 09:16

el Domingo , després de sortir de la lluita obrera a La Trinitat , va ser un dels fundadors de ciudadanos , ja a Sant Cugat, era el segon de Rivera , després dels seus problemes amb Rivera i Canyes , va passar a UPyD , i ara està aquí.
El millor és que demani ajuda a MANOS LIMPIAS

#7 Nen, Sqs, 31/05/2016 - 21:31

Bravo SCC!!
Claro que si!
Os mandaré fotos de las de mi pueblo: en puntos públicos estratégicos, cimas de montañas, torreones de iglesias, etc
¿Pero qué se han creido?

#7.1 Galderic, Barcelona, 31/05/2016 - 23:52

És important per la societat orwelilana que voleu muntar els contraris a la independència, gebt com tu, confidents a mig camí franquista i de l'antiga RDA

#7.2 Pep, Vic, 01/06/2016 - 08:17

Dons si ni han tantes al teu poble i no t'agraden ho deus passar molt malament no?.

#6 Gusten o no tienen q estar. No vale una " parte"!, Más d lo mismo al Pensamiento Unico!, 31/05/2016 - 21:25

Cataluña siempre ha sido." diversa" y cosmopolita... debe ser " normal" q haya diferentes "asociaciones" así como opiniones e ideologías, lo contrario es perjudicial además de " pensamiento único"...sería ir directo al totalitarismo de En este caso de izdas. Pero da igual! Ni dchas. Ni izdas.
N

#5 Eduardo González Palomar, Manlleu, 31/05/2016 - 19:47

Para mí que los fanáticos independentistas que dirigen instituciones públicas en Cataluña andan empecinados en demostrar lo poco demócratas que son.

#5.1 Galderic, Barcelona, 31/05/2016 - 23:53

Si no fossin demòcrates, estarien en contra del referèndum, vaja, similar al que deus ser tu

#5.2 JC, Barcelona, 01/06/2016 - 10:55

Galderic, un demócrata no expulsa unilateralmente de la posibilidad de votar al 85% de la ciudadanía, pasándose por el forro la Constitución.

#5.3 Galderic, Barcelona, 01/06/2016 - 22:18

JC, els que es passen pel folre la Constitución, són aquells que neguen el dret dels catalans, com els escocesos, de poder decidir el seu futur.
Al Regne d'Espanya, la democràcia és una aspiració onírica

#5.4 JC, Barcelona, 02/06/2016 - 13:15

Galderic, los catalanes pueden decidir su futuro con el resto de españoles. Lo que no podemos es vetar el derecho a decidir a una parte del pueblo y menos unilateralmente. La Constitución es clara en los arts 1.2 y 2. En este sentido, hay un sector del separatismo profundamente antidemocrático.