Publicitat
Política · 30 de Maig de 2017. 19:21h.

SCC demana la dimissió del Síndic de Greuges

Societat Civil Catalana diu que “vol treballar per la causa separatista”

SCC demana la dimissió del Síndic de Greuges

Rafael Ribó, en una imatge d'arxiu

Societat Civil Catalana ha demanat la dimissió del Síndic de Greuges, Rafael Ribó, per l'elaboració d'un informe amb el qual pretén “defensar diferents càrrecs electes independentistes que han desatès requeriments de Juntes Electorals, han trencat en públic sentències judicials i fins i tot han desobeït diverses resolucions del Tribunal Constitucional”.

“Si vol treballar per la causa separatista, faci-ho obertament però no segresti una institució que és de tots els catalans, entre els quals també comptem els que apostem decididament per la convivència amb la resta d'espanyols”, assegura el president de la SCC, Mariano Gomà, en una carta que li ha enviat aquest dimarts a Ribó.

En la missiva, Societat Civil Catalana també denuncia que el Síndic va afirmar en una sessió de l'Il·lustre Col·legi d'Advocats de Barcelona que “li faria vergonya” pertànyer a l'entitat. “Resulta inacceptable que un Síndic ‘de les persones’ desqualifiqui d'aquesta manera una entitat de la societat civil”, afirma Gomà, que subratlla que SCC va rebre el 2014 el Premi Ciutadà Europeu que atorga l'Eurocambra per treballar a favor de la Carta de Drets Fonamentals de la UE.

La carta conclou que “un Síndic no pot faltar al respecte als ciutadans, ni a les entitats que els agrupen, ni tampoc pot dedicar el seu temps a preparar documents per protegir els poders públics les actuacions dels quals ha de vigilar”.

Publicitat
Publicitat

18 Comentaris

Publicitat
#19 Jordi M, Barcelona, 01/06/2017 - 21:12

A Aquests que el critiquen tant alSíndic de Greuges els preguntaria com es diuen els tres últims ciutadans que varen exercir de Defensor del Pueblo. Segur que no saben ni que existeixi. De tant que treballa.....

#18 Jordi Perpinyà, Perpinyà (Catalunya), 31/05/2017 - 10:45

Com sempre els espanyolistes atacant el missatger per comptes de raonar el missatge. Insultar i difamar és més fàcil...

#17 Jordi Perpinyà, Perpinyà (Catalunya), 31/05/2017 - 10:42

El Parlament de la Catalunya insular imposarà multes de fins a 150.000 euros per a qui exhibeixi símbols d'enaltiment de la dictadura espanyolista d'en Franco. Esperi que aquesta sana mesura farà taca d'oli a la resta de la nació catalana.

#16 botifler1914, Sinitaca, 31/05/2017 - 10:39

La dimisión no sé, pero que lo jubilen ya.

#15 manuel, Barcelona (España), 31/05/2017 - 09:45

Un paniaguado más de los muchos que hay en esta país. Me pregunto qué pasa en los países mediterráneos que instituciones que funcionan bien en el norte de Europa aquí son prostituidas hasta el descrédito más profundo. Será el carácter, el clima, la alimentación.......