Publicitat
Política · 11 de Juny de 2021. 13:29h.

Sectors de Junts reclamen la dimissió de Jordi Sànchez

Consideren "un insult" que qüestionés el referèndum

Sectors de Junts reclamen la dimissió de Jordi Sànchez

Sectors de Junts s'estan organitzant per, segons informa Europa Press, presentar una possible alternativa a Jordi Sànchez com a secretari general del partit després del malestar que ha generat la seva interpretació de l'1-O en la seva darrera carta pública. A més, estan disconformes per com va portar la negociació amb ERC.

La intenció és pressionar perquè dilluns posi el seu càrrec a disposició de l'Executiva Nacional. De fet, han impulsat un text perquè firmin els militants que vulguin, en el qual demanen "la dimissió del secretari general de Junts o que posi el seu càrrec a disposició dels afiliats en forma de votació per al seu cessament" si així ho decideixen.

També s'expressa el "descontentament per les inadmissibles" declaracions de Sànchez i es recull que els que es van afiliar Junts el van fer per fer efectiu el mandat popular sorgit de les urnes l'1-O, sent el pilar del projecte polític que defensa el partit.

"Les declaracions del secretari general, dient que ell pensava que el referèndum no era per declarar la independència de Catalunya, són un insult de cara al poble que va exercir el seu dret a vot arriscant les seves vides, un insult als exiliats, presos i represaliats (molts d'ells represaliats per demanar la seva llibertat, entre altres) i una falta de respecte als afiliats de Junts", destaca el document.

La carta de Jordi Sànchez recibió crítiicas de Elsa Artadi y Josep Rius, así como la consellera de Justicia, Lourdes Ciuró, la portavoz del partido en el Congreso, Míriam Nogueras, y el exasesor de Ramon Tremosa como eurodiputado y del expresidente Quim Torra, Aleix Sarri, y también lo hizo el propio expresidente Quim Torra y la presidenta de la ANC, Elisenda Paluzie.

La carta de Jordi Sànchez va rebre crítiicas d'Elsa Artadi i Josep Rius, així com la consellera de Justícia, Lourdes Ciuró, la portaveu d'el partit al Congrés, Míriam Nogueras, i l'exassessor de Ramon Tremosa com a eurodiputat i de l'expresident Quim Torra, Aleix Sarri, i també ho va fer el mateix Torra i la presidenta de l'ANC, Elisenda Paluzie.

Publicitat
Publicitat

20 Comentaris

Publicitat
#18 Leonor, Figueres, 12/06/2021 - 07:20

Fuera de la carcel y ahora fuera de junts...

#17 Galba, Barcelona, 11/06/2021 - 19:09

Que dice Miriam Nogueras que el la Europa del s.XXI que la represión del Reino de España después del 1O es algo inaudito e impensable. Por lo visto, que un territorio de un estado europeo se declare independendiente saltándose y burlándose de todas las leyes es normal.

#16 Marti, Palafrugell, 11/06/2021 - 19:03

Que son idiotas lo saben hasta ellos, pero les fastidia que se lo recuerden.

#15 Pete Townshend, Notlob, 11/06/2021 - 18:09

Els ultrahiperventilats de la secta del llaç groc creant el Tribunal del Santo Ofício Processista,amb tribunals populars que jutgin als desafectes i la Rahola fent de Torquemada.
Lapidaran els botiflers a la Pça.Major de Vic,amb la megafonía municipal proclamant fatwes contra aquells que s’apartin de la sharia indepe.

#14 Preguntes Infrecuents, Ca la Pilar , 11/06/2021 - 17:58

Lo de los golpistas con Vox es de una esquizofrenia delictiva. Los del Parlament no pueden hacer en democracia, tratar a los votantes de Vox en Catadisney (parerece que 200.000), tratarles como hacia el del bigote recortado en Alemania con los jjudios. El Parlamento Europeo que es una instancia superior trata a Vox como a los demás.