Publicitat
Política · 3 d'Agost de 2021. 11:52h.

Sectors d'ERC rebutgen l'ampliació del Prat

Les JERC avisen el Govern que "lluitarem"

Sectors d'ERC rebutgen l'ampliació del Prat

El diputat de les JERC Pau Morales, con Pere Aragonès, en una foto d'arxiu

Sectors d'ERC com les JERC o seccions locals del Baix Llobregat han rebutjat l'ampliació del Prat acordada entre la Generalitat i el Govern espanyol perquè "és incompatible amb la lluita contra el canvi climàtic" i ha advertit Esquerra i Junts per Catalunya que "el jovent dels Països catalans lluitarem per la vida".

Les JERC han publicat un tuit on afirmen que "l'ampliació de l'aeroport del Prat és incompatible amb la lluita contra el canvi climàtic i promou un model econòmic precaritzador, insostenible i esgotat!" "El jovent dels Països Catalans lluitarem per la biodiversitat i la vida!", avisen.

La regidora d'ERC a Sant Cugat Alba Gordó també s'ha posicionat en contra de l'ampliació i ha recordat que "14.000 científics de 153 països s'han unit per declarar l'emergència climàtica, i 12.000 d'ells adverteixen d'un "patiment incalculable" si la humanitat no actua sobre el canvi climàtic".

Esquerra Cornellà ha manifestat a Twitter que "l'ampliació de l'aeroport del Prat és incompatible amb la lluita contra el canvi climàtic" i ha afegit que "des d'ERC defensem que qualsevol acord s'ha de basar en el treball de la Taula institucional i la protecció dels espais naturals i la biodiversitat".

La formació local d'Esquerra a Gavà, per la seva banda, ja va manifestar el passat 26 de juliol que "ampliar la tercera pista implica, sí o sí, destrossar un espai protegit com la Ricarda". "Fer-ho bé només es pot fer no ampliant la tercera pista. No hi cap punt mig equidistant", va remarcar.

El regidor republicà a Sant Feliu Aitor Rivera ha recordat que "al ple de Sant Feliu vam votar en contra de l'ampliació de l'aeroport" i ha subratllat que també ho han fet "un bon grapat d'ajuntaments del Baix Llobregat". "No es pot fer política d'esquena als ajuntaments, és un error. Sigui qui sigui que la faci", ha sentenciat.

La consellera de la Presidència, Laura Vilagrà, veu "lògic que surtin veus que demanin fer-ho bé i respectar l'equilibri de l'ecosistema", però ha assegurat que "serem molt recelosos que es faci correctament i amb respecte a la Ricarda".

Publicitat
Publicitat

5 Comentaris

Publicitat
#5 Flanagan , Tabarnia City, 03/08/2021 - 21:50

Con lo caro que se ha puesto el plástico como para hacerles unos gorros de piscina a estos dos.

#4 pepe, Andorra, 03/08/2021 - 13:40

vamos, q buscan su lugar en esa ampliación, es decir, chupar ellos algo del bote. Es tan evidente q es una ampliación innecesaria y es tan evidente q se gastan la pasta para chupar del bote, q da asco la impunidad y el morro q gastan todos estos. ¿Alguien duda q esto sera como lo del metro en la L9? ¿Para esto no piden un referendum? Menuda jeta.

#3 Marcial Heredia, el circo de la tele, 03/08/2021 - 13:13

Démoslo por perdido, amplíen el de Zaragoza y pongan 24 pistas, con su estación del AVE. Para ir a Mallorca los barceloneses tardaremos 5 horas pero seremos mejores personas, la rana gustava dormirá de un tirón.

#2 A.Bcn, Barcelona, 03/08/2021 - 13:02

Cataluña es ya sólo la carcasa muerta de la que se alimentan todos estos gusanos.

#1 Purria lazi, Mollerussa, 03/08/2021 - 12:53

Queridos amigos de las JERC: si no me equivoco el enano barbudo salió y fue secretario general de vuestra organización y seguro que si hubiese continuado ahí andaría ahora bramando y amenazando con encadenarse en la puerta de "l'aeroport de l'odi". Pero chicos, ha sido subirse a coche oficial y sueldo vitalicio de 150.000 lucas y olvidarse..