Política · 13 de Març de 2013. 16:25h.

Segona cimera contra la crisi en dos anys

El Govern convoca una altra per dissabte malgrat el fiasco de l'anterior

Segona cimera contra la crisi en dos anys

La primera cimera anticrisi, en una foto d'arxiu

El Govern de la Generalitat ha convocat la segona cimera contra la crisi en dos anys, que se celebrarà al Palau de Pedralbes de Barcelona. Està previst que la reunió comenci a les 9 del matí i finalitzi al voltant de les 15.00 hores. La primera reunió d'aquest tipus es va celebrar el 25 de març del 2011.

El president del comitè de govern d'Unió, Josep Antoni Duran i Lleida, ha assenyalat que "aquesta cimera no pot ignorar, sinó que al contrari ha d’accentuar el fet de l’ofegament financer del Govern de la Generalitat a conseqüència de les diverses retallades que el Govern de l'Estat practica en els convenis sobre política social, educació, sanitat...”.

El dirigent democristià ha afegit que “per tenir una radiografia i per saber què tenim per afrontar les conseqüències de la crisi econòmica, considerem imprescindible tenir clar aquest ofec financer al qual el Govern de l'Estat sotmet a Catalunya i a altres autonomies”.

Per la seva banda, el primer secretari del PSC, Pere Navarro, ha recordat que la cimera "es fa a iniciativa del PSC". "Hi anem amb la màxima voluntat d'arribar a acords generals amb totes les forces parlamentàries, perquè la ciutadania necessita saber que els partits som capaços de fer-ho", ha remarcat.

El dirigent socialista ha insistit que "hem plantejat propostes de creixement econòmic i de creació d’ocupació, de protecció a aquelles persones amb més dificultat i per als serveis públics. Són propostes no només del PSC, sinó que hem tingut reunions amb entitats per preguntar què aportarien a la cimera i també les presentarem”, ha reblat.

En aquesta reunió, no hi participaran les organitzacions sindicals ni la patronal, que sí hi van ser presents fa dos anys. Duran ha assegurat que en la cimera demanarà “que es faci una reunió específica sobre la pobresa que existeix avui a Catalunya del Govern amb entitats com Càritas, el Banc dels Aliments, Creu Roja i la Taula del Tercer Sector per abordar a fons aquesta situació cada cop més crítica, que afecta els nens del nostre país”.

Publicitat
Publicitat

1 Comentaris

Publicitat
#1 Kropotkin, Vic, 13/03/2013 - 16:31

Para demostrar lo concienciados que estan, deberian de haber convocado la reunión en el Via Veneto... Jua, jua, jua,... Menuda pandilla...