Política · 19 de Febrer de 2014. 13:10h.

Segona cimera pel Dret a Decidir

ICV-EUiA hi assisteix malgrat les reticències inicials

Segona cimera pel Dret a Decidir

Imatge de la reunió al Parlament

El president de la Generalitat de Catalunya, Artur Mas, ha reunit aquest dimecres els partits i entitats del Pacte Nacional pel Dret a Decidir, una trobada que arriba vuit mesos després de la sessió constitutiva.

Després d’aquella primera reunió l’expresident del Parlament, Joan Rigol, que va ser l’autor del text del Pacte Nacional, va enviar a tots els assistents un document amb unes pautes de com es podrien mobilitzar.

La trobada té lloc al Parlament de Catalunya i compta amb la presència del Govern, els representants dels partits polítics favorables a la consulta –CiU, ERC, ICV-EUiA i la CUP-, els presidents de les quatre diputacions catalanes, i més de quaranta entitats de l’àmbit municipal, cultural, educatiu, social, esportiu i empresarial. ICV-EUiA hi ha assitit malgrat les reticències inicials.

El PSC no està present a l’acte per les seves discrepàncies amb el contingut del Pacte Nacional pel Dret a Decidir, una absència que se suma a la del Partit Popular (PPC) i Ciutadans (C’s). Per part de les patronals tampoc no hi és Foment del Treball, que ja va declinar assistir a la primera sessió.

Per part del Govern, a més del president Mas, hi ha la vicepresidenta i consellera de Governació i Relacions Institucionals, Joana Ortega; el conseller de la Presidència i portaveu del Govern, Francesc Homs, i el conseller de Justícia, Germà Gordó. El cap de l’executiu català presideix la reunió, acompanyat de la presidenta del Parlament, Núria de Gispert.

Publicitat
Publicitat

36 Comentaris

Publicitat
#33 Alvaro, Bcn Española, 19/02/2014 - 23:30

Orgasmico!!!! Pensaba que la pestilencia y febrada independentista habia afectado al planeta entero. Pero no, todavia hay personas con dos dedos de frente para asegurar: La Culpa No Es Sempre De Madrid.

#31 ###~~~~ En DEFENSA del ANDALUZ ~~~~###, .....Hablo un ANDALUZ PERFECTO......, 19/02/2014 - 16:46

En DEFENSA del ANDALUZ...

Hablo un ANDALUZ PERFECTO (NO un "mal" castellano)...

El MOZÁRABE es la LENGUA Romance más ANTIGUA de TODA ESPAÑA...

El ANDALUZ actual es la EVOLUCIÓN LINGÜÍSTICA de La LENGUA PROPIA de ANDALUCÍA=ANDALUZ=MOZÁRABE=ANDALUSÍ=ALJAMÍA=LENGUA ALJAMIADA...............

#30 .....Hablo un ANDALUZ PERFECTO..... , En DEFENSA del ANDALUZ... , 19/02/2014 - 16:36

En DEFENSA del ANDALUZ...

Hablo un ANDALUZ PERFECTO (NO un "mal" castellano)...

El MOZÁRABE es la LENGUA Romance más ANTIGUA de TODA ESPAÑA...

El ANDALUZ actual es la EVOLUCIÓN LINGÜÍSTICA de La LENGUA PROPIA de ANDALUCÍA=ANDALUZ=MOZÁRABE=ANDALUSÍ=ALJAMÍA=LENGUA ALJAMIADA................

#27 NO es NORMAL......................................, SÓLO en FRANCÉS(=100%).................., 19/02/2014 - 16:13

NO es NORMAL...
...que en una parte de ESPAÑA/ESPANYA...NO se pueda estudiar en la LENGUA OFICIAL del Estado(=ESPANYOL/ESPAÑOL), como Lengua VEHICULAR, ni siquiera un 25%...En la CATALUÑA-NORTE(=FRANCIA) se estudia SÓLO en FRANCÉS(=100%), y NO tienen NI Auto-GOVERN...NI catalán-OFICIAL....

#26 Nou Camp ~~~~~~ Azulgrana.cat.es. ~~~~~~~~~~~~~, Nou Camp ~~~~~~ Azulgrana.cat.es. ~~~~~~, 19/02/2014 - 16:07

Soc i seré del BARÇA, malgrat els SEPARATISTES i els SEPARADORS... Soc del BARÇA, CATALÀ i ESPANYOL !!! .....................