Política · 21 de Març de 2017. 22:15h.

Segona derrota del PP en cinc dies

El Congrés accepta a tràmit dues proposicions que plantegen derogar o modificar la Llei de Seguretat Ciutadana

Segona derrota del PP en cinc dies

Rajoy en una imatge d'arxiu

El Partit Popular ha patit aquest dimarts la seva segona derrota al Congrés amb només cinc dies de diferència. La cambra ha acceptat a tràmit dues proposicions sobre la Llei de Seguretat Ciutadana (coneguda popularment com ‘llei mordassa’) que proposen o be derogar-la (proposta del PSOE) o bé reformar 44 dels seus articles (plantejat pel PNB). La votació s’ha produït després que dijous de la setmana passada, el PP no aconseguís aprovar el decret llei sobre l’estiba.

Ciutadans ha tornat aquest dimarts a actuar com ho va fer la setmana passada. El grup parlamentari d’Albert Rivera ha votat diferent que el PP. En concret, s’ha abstingut en la presa de consideració de la proposició del PSOE (que ha rebut 177 vots a favor, 131 en contra i 33 abstencions) i ha votat a favor de la presentada pel PNB (211 a favor i 130 en contra).

El PP, que ha tornat a quedar-se sol en el Congrés, s'ha mostrat disposat a negociar durant la tramitació parlamentària . El portaveu parlamentari del Partit Popular, Antonio Hernando, ha assegurat que la llei de Seguretat Ciutadana –aprovada amb polèmica la legislatura passada- és "una bona llei, però estem disposats a parlar”.

Des de Ciutadans, el diputat Miguel Gutiérrez ha assegurat que aposten per una llei “que sigui millor i més respectuosa amb els drets i llibertat fonamentals”. “El poder no ha de reprimir mai les llibertats civils dels ciutadans”, ha afegit.

El diputat del PSC, José Zaragoza, ha afirmat que “a partir d’avui, la ciutadania comença a recuperar la seva veu i la seva llibertat”. “Mai no hauria hagut d’aprovar-se”, ha reblat.

Publicitat
Publicitat

1 Comentaris

Publicitat
#1 A Chis Pao, Barcelona, 22/03/2017 - 08:45

Es lo que tiene ir de listillo, pasándose por el arco de triunfo los pactoa.