Publicitat
Política · 26 de Desembre de 2020. 12:39h.

Segona oportunitat per a Joana Ortega

L'exvicepresidenta del Govern de Mas torna a la política després d'haver provat sort al sector privat

Segona oportunitat per a Joana Ortega

Joana Ortega, la nit del 9-N, al costat d'Artur Mas

El PDECAT va anunciar el passat dia 22 que Joana Ortega serà la número dos a les llistes del partit a la circumscripció de Barcelona en les eleccions al Parlament de Catalunya el proper 14-F.

Ortega va ser inhabilitada pel TSJC per l'organització de la consulta del 9-N de 2014 i va ser una peça fonamental en la celebració del procés participatiu. Aquella mateixa nit va sortir juntament amb Mas, que llavors ja va demanar una "consulta definitiva".

Després de la seva inhabilitació va posar en marxa un outlet de moda italiana, però posteriorment va ser recol·locada en càrrecs oficials. Actualment és la secretària general de l'Associació Catalana de Municipis, càrrec que té des d'octubre de 2019.

El maig de 2019 va ser nomenada assessora en Projectes Transversals del Departament d'Empresa i Coneixement. El TSJC, però, va obrir una investigació en considerar que Ortega va "burlar els efectes de la pena imposada", atès que aquesta va cobrar 32.000 euros públics per la seva tasca com a assessora de maig a octubre del 2019. Ortega va ser contractada com a assessora el 17 de maig i la seva inhabilitació havia entrat en vigor el 23 de gener.

També va ser recol·locada pel Govern com a vocal suplent del Consell de Direcció de Servei Públic d'Ocupació de Catalunya i també com a vocal de Consell de Direcció de l'Agència Catalana del Consum en representació de l'Associació Catalana de Municipis, tan bon punt va expirar la seva inhabilitació.

L'exdirigent d'Unió Democràtica tornarà ara a la política després d'haver complert el termini d'inhabilitació que va decretar el TSJC. Ortega va iniciar la seva carrera política com a militant d'Unió Democràtica de Catalunya (UDC) l'any 1985 i va ser presidenta de l'Institut Català de la Dona (2002) i del Consell Nacional de Dones de Catalunya (2002) durant els mandats de Jordi Pujol.

En el retorn de CiU al Govern, Mas la va nomenar vicepresidenta en representació d'Unió i quota femenina.

Publicitat
Publicitat

17 Comentaris

Publicitat
#17 Jesús Méndez, BCN, 27/12/2020 - 19:52

Se habrá cansado de ganar pasta a espuertas y vuelve a la política para protegernos y redimirnos.
Gracias Juanita!

#16 Miquel, Girona, 27/12/2020 - 14:34

Si en Mas es posés de candidat... Encara farien algú.

#15 Carlos Gomez, bestia amb forma humana, 27/12/2020 - 00:00

"..vuelve a la política tras haber probado suerte en el sector privado"

L´empresa privada te molts ramalsos calvinistes i no es deixa munyir aixi com aixi ni per mindundis. I aixo els nostrats professionals del medradismo com la nostra Joana ho tenen resignadament molt asumit.

#14 soloesmiopinion, Tabarnia, 26/12/2020 - 21:22

Una demostración más de que la política, y especialmente el independentismo catalán, es un refugio para aquellos incompetentes incapaces de ganarse la vida de forma honrada allá donde existe la competencia y la meritocracia..

#13 Ciudadano Sinmitos, Barcelona, 26/12/2020 - 19:16

Ortega quiere vivir de su trabajo cultivando el huerto separatista; es lo que sabe hacer. Si falla esta segunda oportunidad volverá a intentarlo una tercera, cuarta, quinta, etc. O sea, mientras el huerto exista.