Els impulsors de la consulta sobre la independència promouen una nova ILP sobre un referèndum

Segona temptativa

Antoni Abad, professor de la Unversidad de Stanford, autor del dictamen

La coordinadora nacional de la consulta sobre la independència intentarà novament impulsar una iniciativa legislativa popular (ILP) al Parlament per que la cambra convoqui un referèndum sobre la independència de Catalunya.

Aquesta eventual convocatòria es realitzaria durant el proper any, 2011, després que hagin acabat les jornades de consultes sobre la independència que està promovent la coordinadora a diverses zones catalanes.

De fet, és l'segon intent, perquè el juny de 2009 la taula del Parlament va rebutjar per unanimitat l'admissió a tràmit d'una ILP a favor d'una proposició de llei de convocatòria d'un referèndum d'autodeterminació de Catalunya.

Segons la taula de la cambra, la proposta no s'ajustava al marc de competències de la Generalitat. La ILP havia estat promoguda per Catalunya Estat Lliure i Deu Mil en Marxa per l'Autodeterminació, hereva del col·lectiu Deu mil a Brussel·les, que va organitzar al març una manifestació a la capital europea per exigir la independència de Catalunya. La proposta era celebrar el referèndum el 12 de setembre de 2010. 


Ara, el nou intent de la coordinadora per articular una ILP amb l'objectiu de celebrar un referèndum part d'un dictamen elaborat pel professor de la Unversidad de Stanford i doctor en Dret Constitucional Antoni Abad sobre la llei de consultes populars.

Abad presentarà el seu dictamen recolzat pels representants de la coordinadora Eulàlia Company, portaveu; Uriel Bertran, responsable de territori i campanya; Anna Arqué, responsable de comunicació i internacional; David Vinyals, responsable d'informàtica, i Miquel Àngel Gràcia, membre de la junta nacional electoral.

Publicitat
Publicitat

2 Comentaris

Publicitat
#2 capsigrany, riumnors, 25/03/2010 - 12:34

Cal que la coordinadori prengui una decissió consensuada, que no siguin quatre aixelebrats que la presentin sense saber quines son les seves possibilitats legals i que es busqui quina es la forma . Cal fer-ho bé

#1 Manelic, Barcelona, 23/03/2010 - 18:53

Volen fer entrar el clau per la cabota. La llei és la llei i el Parlament de Catalunya no la pot vulnerar, per més que hi hagin ILPs i dictamens particulars..No hi ha manera de portar a cap una política solvent i seriosa?