Publicitat
Política · 19 de Juny de 2017. 22:06h.

Segona xiulada a Puigdemont en 72 hores

Crits de “visca Espanya” al president en l'homenatge a les víctimes d'Hipercor

Un grup de persones han cridat el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, “visca Espanya” durant l'homenatge a les víctimes d'Hipercor que s'ha celebrat aquest dilluns a Barcelona amb motiu del trentè aniversari de l'atemptat. El president de l'Associació Catalana de Víctimes d'Organitzacions Terroristes, José Vargas, ha intervingut per fer-los callar. “Estem en un acte de víctimes del terrorisme, no és cap acte polític”, ha dit Vargas.

Puigdemont ha fet autocrítica perquè “algunes vegades” les institucions no han estat “a l'altura” i no han sabut “respondre” les necessitats de les víctimes. “No hi ha paraules per descriure el patiment que heu viscut. És en moments com aquells que les societats madures veuen reforçats els seus vincles i també la solidaritat i el reconeixement”, ha destacat el president.

“Avui certament no tenim la violència d’ETA, però l’amenaça terrorista global continua vigent”, ha destacat Puigdemont, qui ha afegit que “mereix que els responsables polítics estiguem a l’alçada per poder garantir la seguretat dels nostres conciutadans”.

De la seva banda, l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha expressat el seu “profund respecte” per la memòria de les víctimes i ha manifestat el compromís de l'Ajuntament de “no oblidar mai” i “reparar” les víctimes del terrorisme si en algun moment s'han sentit abandonades. Unes paraules que han arribat després que el president de l'ACVOT, José Vargas, hagués lamentat en la seva intervenció que les víctimes s'han sentit durant temps “oblidades”.

Finalment, el ministre de l'Interior, Juan Ignacio Zoido, ha agraït la tasca dels cossos de seguretat en la lluita contra el terrorisme i ha assegurat que hi ha màxima col·laboració entre les diferents policies de l'Estat. “Tenim uns grans servidors públics”, ha asseverat Zoido,qui ha destacat que “no es pot ser equidistant entre les víctimes i els botxins”.

Puigdemont ha encapçalat la representació de la Generalitat, juntament amb el conseller d'Interior, Jordi Jané; i el de Justícia, Carles Mundó. Per part del Govern espanyol, hi han assistit el ministre de l'Interior, Juan Ignacio Zoido; i la ministra de Sanitat, Dolors Montserrat. També hi han participat el lehendakari, Íñigo Urkullu; l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau; la presidenta de la fundació de víctimes del terrorisme, Mari Mar Blanco, entre d'altres.

Carles Puigdemont saluda José Vargas (foto: Govern)

34 Comentaris

Publicitat
#23 Luis, Barvelona, 20/06/2017 - 22:32

Segün José Vargas, "no era un acto político" ergo, ¿Qué narices hacían allí los políticos, además de aprovechar la ocasión para chupar cámara?.

#22 Cat Show, Bcn, 20/06/2017 - 16:27

La gent esta farta de lladres....surtiran globus.

#21 Juan Francisco, Huesca, 20/06/2017 - 13:56

Que cunda el ejemplo. Debería convertirse en una rebelión cívica en toda la regla.

#20 jfuertesf, Barcelona, 20/06/2017 - 12:13

Por cierto. No supe ver a nadie de la CUP en el acto. ¿Alguien puede explicar su ausencia?

#20.1 Andrés, BCN, 20/06/2017 - 13:44

Estarían celebrando el éxito del atentado en el mismo local municipal que Colau y Pisarello pusieron a disposición de Otegui y luego negaron para un acto de las victimas del terrorismo.

#19 Emilio, Bcn. España., 20/06/2017 - 11:28

Mi solidaridad con las victimas, mi desprecio a los que han justificado o tratado a sus asesinos como héroes, y mis vivas a España.