Publicitat
Política · 7 d'Octubre de 2008. 12:02h.

Segons elogis del PSC a Duran

Iceta agraeix la "discreció" del dirigent de CiU dies després que Castells lloés la seva actitud

Segons elogis del PSC a Duran

Iceta, en una imatge d'arxiu

El número dos del PSC, Miquel Iceta, ha lloat el secretari general de CiU, Josep Antoni Duran i Lleida, i li ha agraït que tracti "temes sensibles" amb el govern tripartit "amb discreció". Els elogis d'Iceta arriben dies després que el conseller d'Economia, Antoni Castells, agraís al president d'Unió unes declaracions en les que obria la porta a un eventual suport als Pressuspots de l'Estat arran de la crisi econòmica. "El senyor Duran ha fet unes declaracions que celebro", va dir Castells.

Ara, Miquel Iceta ha recordat que "en política es pot ajudar de diverses maneres: fent, parlant i callant". "En aquest sentit vull agrair explícitament la discreció de Duran en moltes de les qüestions que ens preocupen", ha sentenciat.

D'altra banda, Miquel Iceta, ha recordat que el nivell d´exigència del govern català i del president José Montilla “és molt alt”, la qual cosa, segons ell, explica en bona part el fet que encara no s´hagi arribat a un acord pel que fa al model de finançament. “No donarem per bo qualsevol acord i si encara no el tenim és perquè el que ha ofert el govern de l´Estatut no és suficient”.

Tot i això, el dirigent socialista s´ha mostrat “convençut" que hi haurà un bon acord “que respecti l´Estatut, amb una xifra i uns mecanismes d´anivellament justos, amb un augment significatiu dels recursos de que disposarà la Generalitat de Catalunya”.

Miquel Iceta ha fet aquestes declaracions durant la seva intervenció en el Nueva Economia Fòrum, on ha considerat que, tot i la incerta situació econòmica, “l´economia catalana té trumfos a la mà”.

Segons Iceta, “el seu creixement sostingut al llarg de molts anys ha permès consolidar unes bases sòlides”. Finalment, el viceprimer secretari del PSC ha considerat que, en moments de crisi, “ mantenir rígidament, dogmàticament, els criteris d´estabilitat pressupostària pot constituir un gran error”.

Publicitat
Publicitat

3 Comentaris

Publicitat
#3 Meliq Salau, Reus, 07/10/2008 - 20:05

El PSOE(PSC) vol quantitats del calibre del que demana CiU i la porciolista Cambra de Comerç (només 3000 ME dels 20.000 ME que ens roben cada any) No cal que s'esforcin Deixem-ho tot com està, que peti i ja farem una revolta taronja o un corpus de sang

#2 Catalunya real, Barcelona, 07/10/2008 - 19:46

Iceta que se't veu el llautó d'una hora lluny! La jugada és bona: li fan la pilota als seus superiors de Madrid fent la feina bruta,sembren zitzània a CiU i, sobre tot, intenten no quedar-se sols a Madrid votant els pressupostos del PSOE.

#1 A., Barcelona, 07/10/2008 - 12:55

El sr. Íceta no té ni la més remota idea d'economia. Faria bé de callar, i quan l'atur superi a Catalunya el mil·lió de persones, farà bé d'amagar-se a casa seva si no vol que li pasi res, o ens que ens farà a tots funcionaris?