Publicitat
Política · 1 d'Agost de 2014. 22:53h.

Semestre "negre" de Duran

El líder d'Unió celebra el diàleg entre Mas i Rajoy

Semestre "negre" de Duran

Una imatge d'arxiu de Duran i Lleida amb Mas i Pujol

El portaveu de CiU al Congrés dels Diputats i líder d’Unió, Josep Antoni Duran i Lleida, ha celebrat l’obertura del diàleg entre el president de la Generalitat, Artur Mas, i el president del Govern espanyol, Mariano Rajoy, després d'un semestre "molt negre".

Duran i Lleida ha afirmat que en aquests mesos les relacions entre les dues parts "han empitjorat", apuntant que ho han fet en l'àmbit educatiu amb una llei Wert amb la qual el govern espanyol pretén "trencar el model d'immersió lingüística de Catalunya i obrir una confrontació entre comunitats lingüístiques", ha assenyalat.

També pel que fa a la governança de les hisendes locals, ha assegurat que la reforma local resulta "un atemptat contra l'autonomia local". En l'àmbit financer, ha afegit que l'Estat segueix devent l'import de les inversions no executades, tal com assenyala la Disposició Addicional Tercera de l'Estatut, ha subratllat.

"Pocs avenços en relació a les inversions de l'Estat per a Catalunya. Des que mana el PP, Catalunya és una de les comunitats on més ha caigut la inversió estatal", ha afegit.

I pel que fa a les balances fiscals ha dit que “el govern de Rajoy ha fet el trist paperot d'encarregar uns comptes regionals a mida per intentar diluir la realitat del dèficit fiscal de Catalunya amb l'Estat”, ha conclòs.

Publicitat
Publicitat

1 Comentaris

Publicitat
#1 nova unio, barcelona, 02/08/2014 - 09:38

Sr. Duran sou d'admira perque tota la vida nadeu i guardeu la roba. Pero ara es blanc o negre.
UNIO les seves arrels son d' INDEPENDENCIA
Sr. Duran plegui i torni a El Campell gràcies--Aragó Espanya