Publicitat
Política · 13 de Febrer de 2020. 16:59h.

Semillibertat per als presos quatre mesos després de la sentència

Forn, Bassa, Forcadell, Cuixart i Sánchez podran sortir durant el dia per treballar i fer voluntariat

Semillibertat per als presos quatre mesos després de la sentència

Els exconsellers Joaquim Forn i Dolors Bassa podran sortir de la presó unes hores al dia per treballar i tenir cura d’un familiar d’edat avançada. Així ho han decidit les juntes de tractament de les presons de Lledoners i Puig de les Basses, on compleixen condemna respectivament, en aplicació de l’article 100.2 de la llei penitenciària.

Bassa podrà sortir vuit hores durant tres dies a la setmana -de dilluns a divendres- per cuidar un familiar d'edat avançada. Mentre que Forn tindrà permís per sortir dotze hores i mitja durant cinc dies a la setmana per treballar.

Amb l’exconsellera de Treball i l’extitular d’Interior, ja són cinc els condemnats pel procés que s’han beneficiat de l’article 100.2 de la llei penitenciària. Jordi Cuixart i Jordi Sánchez van ser els primers a qui la junta de tractament penitenciari va atorgar-los permís per sortir de la presó durant el dia per treballar i fer voluntariat.

De fet, Cuixart ha sortit aquest dijous per primera vegada per anar a treballar a la seva empresa, on ha estat rebut pels seus treballadors entre aplaudiment. El president d’Òmnium ha fet un petit discurs en el que ha demanat treballar per “tirar endavant l’empresa”, “la llibertat” i “l’amnistia”.

També l’expresidenta del Parlament, Carme Forcadell, podrà sortir del centre penitenciari Mas d’Enric nou hores al dia durant tres dies a la setmana per cuidar un familiar i fer tasques de voluntariat, en aplicació de l’article 100.2 del reglament penitenciari.

L'article 100.2 es queda a mig camí del segon grau penitenciari -que permet sortir de permís 36 dies cada any si s'ha complert una quarta part de la condemna- i el tercer grau -que permet anar a la presó només a dormir. S'aplica majoritàriament a presos que tenen el segon grau i permet que el reclús es vagi incorporant progressivament a la societat.

41740-bassa-1.jpg

Publicitat
Publicitat

14 Comentaris

Publicitat
#11 Juli Loras, Tortosa, 15/02/2020 - 17:38

Dos mesos després de la sentència... i dos anys després d'entrar a la presó.

#10 ARM, figueres, 14/02/2020 - 09:00

no entenc perque els altres presos, no demanen permissos per cuidar els seus familiars,

#9 Carlos Gomez, bestia amb forma humana, 14/02/2020 - 02:06

Quints cent anys mes ben portats oi ?

#8 Gandalf, Tierra Media, 13/02/2020 - 18:48

Vaya... Que rapido se me han pasado los 100 años de condenas.

#7 CMR, BCN, 13/02/2020 - 18:37

Para trabajar dice... Estos no han trabajado en su vida.