Publicitat
Política · 17 de Novembre de 2017. 09:04h.

Se'n va a Madrid un grup que Mas va posar com a model

El llavors president va afirmar que Hotusa és "un gran projecte empresarial, turístic i hoteler"

Se'n va a Madrid un grup que Mas va posar com a model

Mas, amb el president d'Hotusa

Hotusa, la major cadena hotelera catalana, s'ha sumat a la llista d'empreses catalanes que han decidit traslladar la seva seu social de Barcelona a Madrid. Segons consta en l'edició d'avui del Butlletí Oficial del Registre Mercantil (BORME), la societat Hotels Turístics Reunits, (Hotusa Hotels) ha situat el seu nou domicili social al número 24 del carrer Xaudaró de la capital espanyola.

El grup que presideix Amancio López segueix així l'estela de les prop de 2.500 empreses que en l'últim mes i mig s'han portat la seu social fora de Catalunya a causa de la situació política, entre elles companyies del sector turístic i hoteler, com Derby Hotels o Volotea. Fundat el 1977, el Grup Hotusa factura més 1.000 milions d'euros i compta amb una plantilla superior als 4.000 empleats.

El 28 de juny del 2012, Artur Mas durant l’acte de celebració del 10è aniversari de l’Eurostars Grand Marina Hotel de Barcelona, va elogiar el Grup Hotusa i va afirmar que “a Catalunya hi ha molta gent que fa les coses bé i amb projecció de futur”. I com a exemple d’aquesta actitud emprenedora va destacat la trajectòria d’Amancio López, president del Grup Hotusa, i va assegurar que els seus èxits “no han estat producte de la sort, la casualitat ni l’espontaneïtat, sinó mèrit d’un home, d'un equip i d’una empresa que mereix tot el nostre agraïment”.
 
El president va declarat que el Grup Hotusa és “un gran projecte empresarial, turístic i hoteler” i va emfatitzat especialment la seva “voluntat de no quedar-se a casa, sinó instal·lar-se al món” que li ha permès una “impressionant expansió internacional, digna de reconeixement”.

Publicitat
Publicitat

15 Comentaris

Publicitat
#5 luis, barcelona, 17/11/2017 - 19:21

Siempre pense que lo de ser GAFE quedaba limitado a las folkloricas
Pues no
Se demuestra que algunos (bueno bastantes) politicos tambien lo son

#4 Uno que os lee, Al sur de Cataluña, 17/11/2017 - 14:30

Lloreras comunica desde Estremera a quien quiera escucharle que la empresa no se ha ido de Cataluña, porque estarán en C/Xaudaró, que fue un caricaturista "catalán" (aunque naciera en Filipinas, fuera de familia aragonesa y se educara en París y Londres... bah, meros detallitos).

#3 Romerilla, Vilanova i la Geltrú, 17/11/2017 - 10:48

Entre la turismofobia del que vive del sistema, electo, laboral, estatutario o nombramiento administrativo temporal o definitivo (DOGC. BOP's, DOGC y BOE) que se ha ido pergeñando bajo el mandato de Colau sin saber HOTUSA en donde dispone de sus establecimientos y el tema independencia, lógico. Quedarse es de tontos y/o cautivos.

#3.1 Mesetario, Meseta, 17/11/2017 - 12:02

Creo haber leído que el 38% de las estancias en hoteles catalanes son de españoles no catalanes.
Diría que proclamarnos extranjeros, cuando hasta ahora somos legalmente compatriotas, no debe venir nada bien a dichos hoteles, ni para los dueños ni para los curritos.

#2 Rodejet, Barcelona, 17/11/2017 - 09:57

Hombre !!, l'hoteler que l'hi organitza els congressos a Don Francoy Bárcenas. Militant destacat del PP.
Cap sorpresa.
La marxa d'empreses està promocionada pel Régimen espanyol que preveient la independència catalana fa tot el possible per arruïnar-la abans

#2.1 Mesetario, Meseta, 17/11/2017 - 11:55

La marcha de empresas desmiente totalmente a Junqueras ("no se va a ir ninguna"), a Más ("se pelearán por venir").
Se van porque Cataluña independiente sería una catástrofe económica brutal.
Da igual que seas la prima de Puigdemont, o el grupo hotelero que organiza congresos al PP. Aunque parece ser que la prima de Puigdemont se dio mucha m

#2.2 Rodejet, Barcelona, 17/11/2017 - 12:04

De les empreses que han traslladat la seu social a Espanya, em pots dir quin tant per cent representen les que són de fora de l'actual Regne d'Espanya ?.

#2.3 Mesetario, Meseta, 17/11/2017 - 12:55

#2.2

No sé. La empresa de la prima de Puigdemont era de Celrá, que forma parte del actual Reino de España. Es decir, ha trasladado su sede de una parte de España a otra parte de España.
Como otras 2.500 empresas que tenían su sede en Cataluña.

Posdata: Bélgica y Dinamarca (norte) también son Reinos.

#2.4 Rodejet, Barcelona, 17/11/2017 - 14:09

No m'ho dius perquè saps perfectament que la majoria són empreses molt connectades amb el Régimen, que depenen del BOE o bé empreses petites catalanes que han tingut trucades amenaçadores perquè traslladin la seu social, no ho diran perquè és molt dificil denunciar a qui t'amenaça.

#2.5 Lògica abassagadora.cat, Bcn, 17/11/2017 - 16:04

Els arguments indepes per justificar la fuite d'empreses son d'alló més sorprenents. Marxen les empreses afectes al règim!, Apa!, cap d'ells no es demana per que fugen precisament ara i no ho han fet abans?.

#2.6 Rodejet, Barcelona, 17/11/2017 - 19:22

Perquè el Régimen ara ho facilita i interessa per intentar vendre la imatge d'una Catalunya en caos.
Les empreses que han marxat de la Catalunya espanyola autonòmica a Madrid són milers, com ho han fet espanyoles cap a Madrid, perquè hi ha una política depredadora per part del Régimen que vol tot centralitzat a Madrid

#2.7 Raziel, Tolosa, 17/11/2017 - 21:46

Mobile World Congress, el congreso más grande del mundo de la comunicación móvil esta pensando marcharse a otra ciudad por la inestabilidad en Cataluña. Supone el 35% de los ingresos de la Fira de Barcelona.

#1 Josep Pagès i Canaleta de CARDEDEU ESTACIÓ DE TREN SENSE MARQUESINES, CAL FER UN FORT BOICOT A LES EMPRESES BAN MARXAR FUGIR DE CATALUNYA CON COVARDES I TRAÏDORES , 17/11/2017 - 09:20

jJO de les moltes EMPRESES QUE BAN MARXAR de Catalunya dues en fan una Gran Sorpresa y Disgusto .EL Supermercats BON PREU Pensaba ERA MOLT CATALANA Ara beix tambe son uns Traïdors a Catalunya i Covards QUE BAN REBRE UN TITOL UN Homenaje del Govern Català no fa molt JUDAS i el altra CODORNIU Balla sorpresa BOICOT JA

#1.1 Mesetario, Meseta, 17/11/2017 - 11:58

Cuando estés en Barcelona no bebas agua del grifo y friega el suelo con agua mineral, que Aguas de Barcelona ha trasladado su sede a la meseta.

#1.2 Catalanet, Tarragona, 17/11/2017 - 16:36

Doncs si, el propietàri de Bon Preu i Esclat ha traslladat la seva SICAP a madrid. Ves per on, el que venia semarretes de la ANC als seus supermercats i deia ser independentista de pro....