Publicitat
Política · 30 de Gener de 2019. 18:38h.

Se’n va l’últim assenyat del PDECAT

El president de la Diputació de Tarragona s’havia allunyat del partit arran del procés

Se’n va l’últim assenyat del PDECAT

Josep Poblet

Una de les figures més importants i amb més pes de CDC i el PDeCAT a la província de Tarragona, Josep Poblet, ha anunciat que deixa la política. Cada cop més allunyat del rumb que ha pres el seu partit els últims anys amb el procés català, Poblet ha desvelat que no optarà a la reelecció a l’alcaldia de Vila-seca (Tarragonès) el pròxim mes de maig.

S’acabaran així 26 anys com alcalde de Vila-seca i 12 anys de presidència a la Diputació de Tarragona. Poblet ha anunciat el seu punt final del món de la política en una conferència privada celebrada en un hotel de la Pineda. Als seus 62 anys, ha dedicat més de mitja vida a la política, a la qual ha estat lligat els últims 32 anys, des que el 1987 va entrar com a regidor a l’Ajuntament de Vila-seca.

També va tenir dues etapes com a diputat al Parlament de Catalunya, entre el 2003 i el 2006, i entre el 2010 i el 2011. Tot i ser un dels polítics més importants dels convergents a Tarragona, el distanciament de Poblet amb el seu partit els últims anys ha estat evident, especialment amb el canvi de rumb experimentat per la federació amb el procés català.

Molt polèmica va ser la seva abstenció quan es votava una moció perquè Vila-seca s’adherís a l’Associació de Municipis per a la Independència (AMI), que finalment va fer que el consistori quedés fora d’aquest organisme. Poblet sempre ha defensat que al seu municipi no hi havia una majoria favorable a fer aquest pas.

També va tenir un dur enfrontament amb la CUP a la Diputació de Tarragona, quan aquest partit va penjar una estelada a la finestra del seu despatx de la Diputació. Poblet va demanar a la CUP que la retirés, una petició a la qual els cupaires no van fer cas. L’endemà, l’estelada havia desaparegut de la finestra.

El polític també es va veure esquitxat pel cas Innova el 2015, quan es va anunciar que se l’investigava per la construcció del CAP de Vila-seca, per les connexions amb l’arquitecte Jorge Batesteza. Finalment, però, l’Audiència de Tarragona va desvincular aquesta investigació de la d’Innova.

Publicitat
Publicitat

5 Comentaris

Publicitat
#5 Sharp, Tarragona, 31/01/2019 - 13:20

Se marcha una de las personas que mas han hecho por Tarragona, y especialmente por su Pueblo. Vilaseca de Solcina. Ahora le sustituirá uno que llevará barretina o cualquier otro "barret". Vilaseca es un ejemplo de integración y de superación del schock de la segregación de salou.

#4 A., Barcelona, 30/01/2019 - 23:14

Clar, un alcalde que pensa més en com millorar la vida dels seus ciutadans abans que en la independència no mereix ser alcalde en la Catalunya del futur. I si a sobre no anava pel món dient que els espanyols són bèsties i España és pitjor que Turquia, doncs encara menys. Gran futur al del PDCAT

#2 Chris, Lleida, 30/01/2019 - 21:30

Ha trigat en fer-ho

#2.1 Poble sec, Bcn , 30/01/2019 - 22:14

Era mes alcalde per ell, que per partit, una gran perdía per la política falta gent assenyada que pensá amb la gent

#1 Asensio, Vilaseca, 30/01/2019 - 20:28

Alcaldes en Vila-seca como Josep Poblet no ha habido nunca ni habrá. Ha puesto el listón muy alto.