El Parlament podrà escollir senadors que no siguin ni diputats

Senadors a dit

La presidenta del PPC, Alícia Sánchez Camacho, ja és senadora en representació del Parlament

El Govern ha aprovat aquest dimarts el projecte de llei sobre el procediment de designació de senadors i senadores que representen la Generalitat de Catalunya al Senat, en compliment de l’article 61 i de la disposició addicional primera de l’Estatut. El conseller d’Interior, Joan Saura, ha explicat que amb aquesta aprovació es dóna compliment “pràcticament a tota la renovació de l’arquitectura institucional que preveu l’Estatut”.
 
A diferència de l’Estatut del 1979, en el nou text “queda molt clar que per designar els senadors i senadores no cal ser diputat”, segons ha dit Saura. Només estableix que la persona compleixi la legislació electoral estatal i autonòmica; acrediti una trajectòria professional o política rellevant i tingui la condició política de català en els termes previstos a l’Estatut.

Publicitat
Publicitat

6 Comentaris

Publicitat
#6 Toni, Bellaterra, 26/08/2009 - 23:00

no hagi de ser forçosament representant al Parlament, amb el que s'obre el ventall de persones que poden accedir-hi (com sol passar a les votacions directes, que no són habitualment càrrecs importants del partit).

#5 Toni, Bellaterra, 26/08/2009 - 22:58

entre els grups parlamentaris segons representació (diria que actualment és CiU 3, PSC 2, ERC 1, PP 1, ICV-EUiA 1), que fins ara havien de ser escollits entre els representants al Parlament de cada grup. Ara, la modificació fa que...

#4 Toni, Bellaterra, 26/08/2009 - 22:53

Hi ha dos tipus de representants al Senat. Els escollits en votació directa (paper salmó amb creuetes) que són 4 per província i els escollits pel Parlament 1 1 per cada 1.000.000 habitants (8 en el cas de Catalunya), que es reparteixen proporcionalment

#3 JOrdi, Calafell, 26/08/2009 - 09:51

Fa temsp que era així. Jo que soc de CDC sé perfectament que ara els senadors Vilajoana, Roig i Cases(UDC) no són diputats al parlament de catalunya.
Renoi quina noticia.

#2 Manel, Granollers, 26/08/2009 - 09:49

Ostres torna la col.locació dels amics del partit per agrair els serveis donats...quins demócrates aquests