Publicitat
Política · 25 de Novembre de 2009. 16:35h.

Sense castellà a l'enllumenat nadalenc

El PP denuncia que l'Ajuntament no felicita les festes en castellà a Barcelona

Sense castellà a l'enllumenat nadalenc

Una de les felicitacions nadalenques instal·lades per l'Ajuntament de Barcelona

El grup municipal del PP a l'Ajuntament de Barcelona ha denunciat que el castellà ha estat exclòs de l'ornamentació nadalenca. Albert Fernández Díaz ha demanat "explicacions al consistori per conéixer els motius pels quals no figura el castellà en l'enllumenat nadalenc".

El líder del PP a l'Ajuntament ha assegurat que "en els llums apareixen les paraules Bon Nadal en català, rus, xinès, japonès, àrab i portuguès", però no en castellà. Fernández Díaz ha reclamat que "la normalitat que existeix en el carrer al voltant de l'ús indistint del català i el castellà també es traslladi a la iluminació nadalenca de la ciutat". Aquesta situació ha estat detectada als carrers Gran Via, Aragó, Portal de l'Àngel o Diagonal.

El PP ha lamentat que "el consistori és monolingüe en català, per informar i oferir serveis als ciutadans, i és bilingüe per cobrar impostos i multes".

Publicitat
Publicitat

40 Comentaris

Publicitat
#40 Karl Just, Barcelona, 26/11/2009 - 12:12

Aixi han evitat un altre falta d'ortografia com en el desig nadalenc escrit en alemà. Es pot veure colgat al principi de la Muntaner al costat de la plaça Bonanova. Es una mica vergonyosa però que es pot pensar d'una alcaldia com la nostra...

#39 Desvelado, Barcelona, 26/11/2009 - 11:20

A banda de tot el que s'ha dit, jo em pregunto: es pot parir un enllumenat més lleig?

#38 Oriol, BCN, 26/11/2009 - 10:55

El suport assimètric a la llengua catalana (com a llengua històricament pròpia) MAI no ha de significar el menysteniment d'altres llengües parlades a Catalunya.
Per sobre de tot desitjo la cohesió de tots els ciutadans del nostre país.

#37 Oriol, BCN, 26/11/2009 - 10:52

Naturalment, amb aquests individus, a mi mai m'hi trobareu.

Tornant al tema de la llengua, més d'una vegada he dit que sóc de l'opinió que l'independentisme no només s'ha de poder expressar en català.

#36 Oriol, BCN, 26/11/2009 - 10:48

... i utilitzen llenguatge ofensiu i xenòfob com "charnego", i paraules similars.
Naturalment l'estratègia de voler fer veure una cosa que no ets, per atacar el colectiu contrari és més antiga que l'anar a peu.