Publicitat

Cap autocrítica un any després dels indults

Sense penediment

Pedro Sánchez, Javier Godó i Sánchez Llibre; aplaudint pels indults a l'acte al Liceu

Un any després dels indults, el líders independentistes que van rebre la mesura de gràcia per part del Govern de Pedro Sánchez continuen sense mostrar penediment i demanen "amnistia i autodeterminació".

Aquest mateix dimecres, el president d'Esquerra, Oriol Junqueras, ha dit al programa APM? de TV3 que no només repetiria l'1-O sinó que "ho tornarem a fer, ho farem millor i guanyarem". Unes declaracions que arriben després que el Tribunal Suprem rectifiqués la seva decisió i acordés revisar els indults als presos del procés.

"Estic tan convençut de les meves idees que estic disposat a defensar-les a tot arreu perquè estic convençut que convenceré els altres abans que els altres convencin a ningú", ha manifestat Junqueras.

D'altra banda, els exconsellers indultats Raül Romeva i Josep Rull han afirmat, aquest dimecres en declaracions al programa El Matí de Catalunya Ràdio, que "Espanya no va de Dret, va de revenja".

Rull ha assegurat que "com l'exili, la presó ha demostrat que la democràcia a Espanya no és plena". Romeva considera que depèn del president Pedro Sánchez "jugar a la lliga de la democràcia o a la de la repressió".

Amb motiu de l'aniversari dels indults, ERC ha organitzat un acte per "visibilitzar que la repressió afecta milers de persones". La secretària general del partit, Marta Rovira, ha manifestat que "amb els indults no es va acabar res; l'amnistia i l'autodeterminació són irrenunciables".

Per la seva banda, Carme Forcadell ha dit que "patim una repressió política i econòmica, ens han espiat i ens espien, ens controlen i vigilen". Dolors Bassa també s'ha mostrat crítica amb els indults. "Vaig sentir l'alegria i dolçor de ser amb els amics, però l'amargor de saber que allò no era la llibertat", ha afirmat.

Publicitat
Publicitat

6 Comentaris

Publicitat
#7 Lazilunya, Barcelona, 23/06/2022 - 15:29

Aquests caps de trons"tan convençuts de les seves idees" que no la de la majoria dels catalans tret dels babaus de sempre, es mereixen una lliçó a l'andalusa i acabar amb els feudos de quaranta anys, per quan una llei electoral ajustada a la realitat de Catalunya

#6 Funcional, bcn, 23/06/2022 - 12:57

Bla bla bla. Yo quiero verlo. No me los creo

#4 Arnat, Barcelona, 23/06/2022 - 11:41

Aquests han orquestrat l'aniversari de sortir de la gabia, bramant el resentiment, la mentida i l'odi que tant be saben representar. Pero això de "Espanya no va de Dret" ja ni els seus ho creuen, perque saben que van trencat la legalitat i en un altre pais no estarien indultats. Han d'agrair haver estat entre reixes i poder lluir "curriculum"

#3 Onofre de Dip, Vigo, 23/06/2022 - 11:36

Son tan soberbios, y tan mediocres, que nunca se les habrá pasado por la cabeza el haber estado equivocados en algo. Pero, aunque en un destello de lucidez reconocieran su culpa nunca la confesarían públicamente, so pena de ser arrastrados por sus masas.

#2 Marcial Heredia, en tierra de cuñaos, 23/06/2022 - 11:28

No va de ideas ni de sentimientos. Los delincuentes de Lledoners pueden pensar y sentir lo que quieran y cuando quieran. Se trata solo de no dar golpes de estado, de no ser sediciosos ni malversadores. Es tan sencillo de entender y si la sociedad catalana no lo comprende tiene un problema ético y un déficit de cultura democrática preocupante.