Publicitat
Política · 24 de Setembre de 2009. 21:37h.

Sense uns nous Pactes de la Moncloa

Ramoneda tampoc veu un pacte PSOE-PP contra la crisi

Sense uns nous Pactes de la Moncloa

L'article de Josep Ramoneda a 'El País'

El filòsof Josep Ramoneda, col·laborador habitual de El País, expressa en un article titulat "El consens i els pactes", publicat aquest dijous a aquest diari, el seu convenciment que no hi haurà un pacte entre el PSOE i el PP per afrontar l'actual crisi econòmica.

Afirma que els pactes es fan per necessitat -"la supervivència mútua és el motor dels consensos"-, però no per convenciment, i dels pactes de la transició afirma: "En aquells temps el consens va funcionar per una simple raó de supervivència. Els partits sabien que es jugaven la vida i, abans de morir en l'intent democràtic, van pactar".

Afegeix que "en la conjuntura actual, el consens és improbable perquè les parts contractants principals -el PSOE i el PP-pensen que els donaria més costos que beneficis", i assegura que "lluny d'un pacte contra la crisi, la política segueix els vaivens de l'opinió publicada".

Segons Ramoneda, el PP acceptarà un pacte mentre el Govern espanyol presideixi la Unió Europea, "per no ser acusat de traïció a la imatge i al prestigi de la pàtria", i conclou: "Però és un pacte per guardar les aparences , amb data de caducitat i sense que signifiqui cap canvi de fons. Les reformes de les que tant es parla quedaran pendents una vegada més, per manca de consens".

Publicitat
Publicitat

1 Comentaris

Publicitat
#1 Olé, barcelona, españa, 24/09/2009 - 22:56

PP-Psoe - Ciudadanos
Ya lo creerá cuando lo vea con sus propios ojos.
LO QUE PUEDE SER, PUEDE SER Y ADEMÁS ES POSIBLE.