Publicitat
Política · 14 de Desembre de 2011. 19:11h.

"Senyor, Joan Carles"

Bosch: "volem deixar-ho, però podem continuar sent amics"

"Senyor, Joan Carles"

Bosch saluda al Rei, a l'inici de l'entrevista

El diputat d'Esquerra, Alfred Bosch, li ha traslladat al rei Joan Carles I l'aspiració del seu partit d'aconseguir la independència de Catalunya, durant la ronda de contactes que manté el monarca amb els diferents partits per proposar un candidat a la presidència del Govern estatal. L'electe ha saludat el Rei en català amb un "bona tarda, senyor Joan Carles" a la seva arribada a La Zarzuela.

Bosch li ha dit que "nosaltres volem deixar-ho, però podem continuar sent amics". El dirigent independentista ha remarcat davant el Rei la voluntat d'iniciar un "procés d'autodeterminació a través del qual els pobles puguin exercir un dret reconegut internacionalment que és d'autodeterminació o de decidir el propi futur. I en el cas que nosaltres poguéssim, quan abans millor, exercir aquest dret, la nostra defensa seria la de la independència de Catalunya. Això seria el punt essencial que li hem plantejat". "Volem sortir d'aquest regne", ha afegit.

El diputat li ha lliurat una carta on Esquerra ha assenyalat que "volem votar la independència del nostre país, i per tant no ens podem sotmetre a una corona que lidera les forces armades". A la carta de Bosch també han deixat palès que "un cap d’estat que no ha estat elegit a les urnes i que constitueix l’única figura del funcionariat que es transmet per via sanguínia, va en contra dels principis més elementals de la democràcia. Com a republicans i com a ciutadans de ple dret, èticament i per respecte als nostres 256.393 votants, no ho podem reconèixer".

El portaveu d'Esquerra ha indicat que totes aquestes reflexions les ha fet "amb tot el respecte i la cordialitat cap a una persona que és el cap de l'Estat". Segons Bosch, l'entrevista s'ha realitzat "en un clima d'absoluta cordialitat i bon humor".

L'escriptor també ha reblat que li ha transmès al Rei que "mentre formem part d'aquest Estat nosaltres reclamem i exigim la transparència i la possibilitat de fiscalitzar la Casa Reial, fer-ho parlamentàriament i fer-ho pels mitjans previstos en qualsevol democràcia parlamentària. Això sí que li he expressat al cap de l'Estat, però no hem entrat en detalls".

Publicitat
Publicitat

66 Comentaris

Publicitat
#45 ton, sallent, 15/12/2011 - 19:55

recomano llegir l´article que van publicar a les Canaries d´un exmilitar anomenat Martínez Inglés peer tots aquells als qui els agrada la Monarquía

#45.1 Jordi, Barcelona, 15/12/2011 - 21:01

Impressionant. Si el llegeixes tenint singlot, segur que te'l talla. I si no en tens, te'l fa venir.

#44 angel, krddu, 15/12/2011 - 18:38

Una mica tard senyors de l´ERC, pero es aceptable el Sr. Bosch, molt ben dit i amb dos cullons.

#43 Bill, València, 15/12/2011 - 16:21

No n'hi ha diners però a la resta de l'Estat espanyol semblen tindre-ho més fàcil, enllà on arriba el PP i on abans no hi havia guanyat, posen un pal ben alt i una gran bandera española a les principals places i per tindre tots els espanyols i facistes i la se 'moral' de sempre alta.

#42 Casanoves, Barcelona, 15/12/2011 - 15:54

Molt bé Alfred que sapìguen els espanyols que n'estem farts d'ells, de la seva prepotencia, del seu caire absolutista, i dels seu menyspreu a tot el que desconeixen propi de pobles cecs d'orgull i d'odi. Visca CATALUNYA

#41 Tirsa, Gavà, 15/12/2011 - 14:37

Por Dios, qué hombre tan poco agraciado es este Bosch!!! la renovación de ERC ha pasado de hombres bastante atractivos como Puigcercos o Ridao, a feos feísimos como Bosch o Junqueras.
Qué feo es el nuevo independentismo!

#41.1 Miquel, Barcelona, 15/12/2011 - 20:46

Quina llàtima que ja no us quedin arguments i us hàgiu tret la màscara que portaveu.