Publicitat
Política · 6 d'Agost de 2018. 09:16h.

"Serà un judici polític"

Junqueras i Romeva confien que la vista oral serveixi perquè Europa canviï d'opinió

"Serà un judici polític"

L'exvicepresident Oriol Junqueras i l'exconseller Raül Romeva han denunciat que "no hem tingut una instrucció justa i també sabem que no tindrem un judici just" i lamenten que "ens acusen d'uns delictes penats amb tants anys de reclusió o més que un assassinat". "Serà un judici polític. Una vergonya democràtica en un marc general d'involució de drets i llibertats a Espanya", han sentenciat.

El judici, segons han exposat en un article a La Vanguardia, "tornarà a despertar l'atenció internacional". "És un aparador al món, una oportunitat per explicar que no hem fet res mal fet perquè els debats es fan als parlaments, no als jutjats. Explicarem que votar no és cap delicte. Que volem una solució democràtica per a Catalunya que necessita diàleg i negociació polítiques, que ha de respectar la voluntat de la ciutadania", afegeixen.

També manifesten que "aquest judici inevitablement injust no ha de fer que renunciem a presentar els nostres arguments i ja avancem que demanarem la nostra lliure absolució". "No és a nosaltres a qui jutgen. Jutjaran milions de catalans que volien votar. Els ho hem de posar difícil: ens trobaran carregats de raons i il·lusió, dignes, amb un missatge de pau i justícia social. I d'esperança. D'esperança en un futur millor", reivindiquen.

Junqueras i Romeva demanen "una actitud cívica" davant el que pugui passar a la tardor: "no deixeu que la rancúnia s'apoderi de vosaltres per injust que tot pugui ser. No permeteu que el ressentiment contra aquells que ens volen a la presó guiï les vostres passes".

Els dos dirigents polítics empresonats pronostiquen que "seran uns dies difícils" i demanen que "us heu de mantenir forts i units". "Cal transformar la indignació en coratge i perseverança. La ràbia, en amor. I no defalliu mai, mai, perquè nosaltres no ho farem. Si el preu de la llibertat és una llarga presó, l'assumirem. Cada dia privats de llibertat és i serà una vergonya per a qui pretengui homologar-se a una democràcia de primera", exposen.

Finalment, recorden que "abans que nosaltres molts altres han pagat un preu alt, la llibertat no ens la regalaran. Pitjor ho van tenir els nostres avis i els nostres pares". "Us estimem, persistiu, hem sembrat la llavor de la llibertat", conclouen.

Publicitat
Publicitat

31 Comentaris

Publicitat
#27 Jordi br, L'h, 06/08/2018 - 23:41

Junqueras sempre serà un referent per la seva enteresa, la seva integritat i el seu compromís amb la llibertat, la democràcia i la justícia. No els oblidem i no defellirem

#27.1 Molta barra, Sing-Sing, 07/08/2018 - 10:11

Aquest comentari tindría algun valor si el fessis des de la presó, pero el que hi és no ets tu, que com diuen els castellans veus el toros des de la barrera, menys hipocresía, sisplau.

#27.2 Jordi BR, L'H, 07/08/2018 - 10:45

O no m'explico o no m'entens. Jo no he estat i no seré capaç de fer el sacrifici que aquests polítics han fet per més de 2 milions de persones. No recordó polítics que realment s'hagin jugat el pa pel seu electorat i aquests senyors en majúscules ho han fet, sabent el risc. No els oblidem i demanarem la seva llibertat sense descans

#27.3 Ramon, Terrassa, 07/08/2018 - 15:43

Es cierto: se jugaron el pan y la libertad intentando dar un golpe de Estado. Si les hubiese salido bien, pues mira, ya tendrían su corral particular para hacer y deshacer a su antojo. Pero no les salió bien. Pues ahora les toca asumir las consecuencias. Ajo y agua.

#26 Albert, BCN, 06/08/2018 - 23:11

Ahora quiza se arrepienten de haberse echo fotos sonriendo con las querellas que iban recibiendo, hay que ser tolai jjjj

#25 T Creus, Corruptaluña 3 % - 4 %, 06/08/2018 - 19:00

No és precisament una virtut arrogar-se ser els més demòcrates i representants de la llibertat absoluta, enfront de l'incompliment de les lleis que ens obliguen a tots. Heu traït la societat a la qual havíeu servir. Sou un veritable frau. Fer cas d'un Astut i d'un il·luminat dictadoret de poble us han portat fins aquí.

#24 Carlos Gomez, bestia amb forma humana, 06/08/2018 - 18:53

“No quiero una Cataluña independiente; otros harían lo mismo. El presidente de la Comisión Europea
Jean-Claude Juncker ha hecho este viernes en su Luxemburgo natal un alegato en contra del proceso independentista catalán."

El Pais 13-10-217

#22 Jordi Bonastre Thió, Barcelona, 06/08/2018 - 18:15

Missatge entendridor i just de Junqueras i Romeva i oportu donat el nul interes, gairebè hostilitat, de la Crida de Puigdemont, tant feliç ell des de Waterloo, envers Esquerra Republicana.
Pero, Europa no es mourà per res amb el judici.
No s'ha interesat per Turquia o be no condemna al ministre feixista italià.

#22.1 Plaga de feixistes, Bcn, 07/08/2018 - 10:14

El ministre italiá no és cap feixista, és un polític que s'atreveix a dir el que pensa la majoría d'italians. Aqui si no ets cumbayà, bonista, d'esquerres (?), progressista de pissarrí o portes una cua al clatell, ets un feixista.El vostre simplisme és enciclopèdic.