Publicitat
Política · 13 d'Agost de 2019. 12:16h.

Sergi Sol compara Junqueras amb Otegi

Reclama a l'independentisme que sigui "audaç" com Bildu a Navarra

Sergi Sol compara Junqueras amb Otegi

L'home de confiança d'Oriol Junqueras, Sergi Sol, ha comparat el líder d'ERC amb Arnaldo Otegi en un article a El Periódico on destaca el pacte de Bildu amb els socialistes a Navarra i adverteix que "trobarem a faltar a Catalunya aquesta serenitat i maduresa si la temptació (i la provocació) empenyen a prendre decisions estomacals".

Sol exposa que Bildu "va prendre una decisió valenta, ja que es va atrevir a permetre la investidura de la candidata d'un partit que s'ha significat ferotgement contra l'esquerra 'abertzale' i ha enviat a presó tots els seus dirigents, inclòs el mateix Otegi" i qualifica la decisió d'"audaç".

"Evidencia -afegeix- intel·ligència estratègica i una aposta a llarg termini, calibrant l'actual correlació de forces". També admet que "el més fàcil hauria sigut deixar-se portar per la inèrcia, pel ressentiment", però destaca que "Bildu fa política i la fa amb majúscules quan anteposa una decisió complexa i difícil a les seves querelles històriques amb els socialistes".

L'alt càrrec del Govern manifesta que "l'únic Otegi a Catalunya és a la presó, des del novembre del 2017" i avisa que "el condemnaran durament, amb la mateixa que van colpejar a l'Otegi que intentava treure l'esquerra 'abertzale' de l'encallador".

Sergi Sol reclama a l'independentisme que "sigui capaç de prendre'n nota, de reprendre el pols a la situació i de fixar un rumb, que no és el mateix fer voltes cridant, a la llunyania, com Juan Sin Miedo". "Cal donar una resposta la més àmplia possible, que no s'assembla a la més pura. Una resposta de futur, audaç, ferma i també realista, perquè no hi ha res pitjor que caminar per la vida gallejant com un pollastre sense cap", conclou.

Publicitat
Publicitat

9 Comentaris

Publicitat
#8 Mur, Barcelona, 14/08/2019 - 10:49

Mano dura con el cumplimiento de la ley......y a ver si los partidos constitucionalistas espabilan y gobierna para España y los españoles, en vez de jugar al gamberrismo y a las trincheras entre ellos y se unen contra estos indecentes de estercolero.

#7 Soloesmiopinion, Tabarnia, 13/08/2019 - 23:05

Me parece correcta la comparación. Cada uno a su manera, ha amargado la vida a cientos de miles de conciudadanos.

#6 Figueras, Figueras, 13/08/2019 - 22:01

Aquesta comparació es quan menys fastigosa, comparar un exaltador i ejecutor d'un cop d'estat amb un assasí.

#5 Neferu, Barcelona, 13/08/2019 - 21:03

Pues no se cómo le sentará a Junqueras la comparación pero, supongo que si tiene un mínimo de decencia le sentará como una patada en el hígado aunque, tal vez me equivoque y hasta le guste y se sienta orgulloso de ello. Espero Sr. Junqueras que no se sienta ud. halagado por compararle con el asesino etarra Otegui.

#5.1 1 del sud, De més avall, 14/08/2019 - 07:24

Yo te lo aclaro: ERC y Bildu concurrieron juntitos de la mano en las últimas elecciones europeas ¿responde eso a tu duda?

#5.2 Neferu, Barcelona, 14/08/2019 - 10:26

#5.1

Totalmente. ¡¡Jesúspordios!!

#4 ALEX, Terrassa, 13/08/2019 - 20:02

Audaz dice, lo que se ha encontrado a una taruga como la Txibite, una abertzale infiltrada en el PSOE navarro