Publicitat
Política · 8 d'Octubre de 2009. 22:34h.

"Seria patètic que repetissis, Josep-Lluís"

Puigcercós va recordar a Carod que Pujol no va anar ni de dos de CiU a les elecions del 2003

"Seria patètic que repetissis, Josep-Lluís"

Carod es mira Puigcercós durant una reunió de la permanent d'Esquerra

El dinar que mantenien Josep-Lluís Carod-Rovira i Joan Puigcercós transcorria normalment fins que l'actual vicepresident del Govern va preguntar quines intencions tenia l'actual president d'Esquerra per a les llistes a les properes eleccions al Parlament.

Puigcercós va disparar gairebé a boca de canó amb la seva franquesa habitual: "A mi em semblaria patètic que repetissis". "Que no veus que el Mas tampoc va posar Pujol i que Saura tampoc anirà darrera d'Herrera?", va afegir en al·lusió a que al 2003 el número dos de CiU va ser Núria de Gispert i no pas l'expresident Pujol. Carod va quedar glaçat. Aquesta es la versió del dinar ha començat a córrer per Esquerra i que e-notícies ha reconstruït amb la consulta de diverses fonts.

Puigcercós, en efecte, considera que després que Carod ha estat diputat de manera ininterrompuda des del 1988 ha arribat l'hora de la renovació, tal i com ja va passar en el darrer congrés d'Esquerra. L'encara vicepresident del Govern -la seva posició queda realment afeblida- ha estat en efecte parlamentari de la III, la IV, la V, la VI i la VII legislatures.

Josep-Lluís Carod-Rovira (Cambrils de Mar, 17 de maig de 1952) aspirava, en canvi, fer un tàndem o, com a mal menor, encapçalar la llista per Tarragona, perquè algunes fonts diuen que Ernest Benach no repetirà per decisió pròpia. Carod sempre ha insistit que estava disposat a repetir, com ja va deixar clar en una entrevista amb Josep Cuní a TV3 després d'anunciar la seva renúnica el passat 16 de abril, just abans d'una conferència de Puigcercós a l'Auditori de Barcelona.

Però les enquestes de la direcció revelen no només unes magres perspectives electorals per a ERC, sinó també el fet que Carod-Rovira ja no és cap ganxo electoral per al partit, després de successives polèmiques al capdavant del Govern.

En la decisió de Puigcercós, pesa també l'escàs perfil polític que exerceix Carod-Rovira en el Govern malgrat ser, en teoria, el número dos de l'Executiu, immediatament per darrere del president, José Montilla. Però el vicepresident ha reduït la seva obra de govern a les seves competències en matèria d'afers exteriors, esports o política lingüística.

A més, la imatge de Carod està massa lligada a la del tripartit. En totes les polèmiques, Carod sempre ha tancat files, ha apel·lat a la responsabilitat de l'independentisme i ha evitat també marcar perfil en el si de l'Executiu. En canvi, Joan Puigcercós -malgrat ser un dels arquitectes del tripartit- va abandonar el Govern el passat 11 de març del 2008.

L'exclusió de les llistes, filtrada previsiblement per algú proper al vicepresident, no ha provocat tanmateix l'efecte desitjat en el sector Carod. De fet, els únics que han sortit en defensa del seu líder han estat el senador Carles Bonet en declaracions a l'ACN i el president del Biocat, Manel Balcells, càrrec que depèn de Vicepresidència, en declaracions al diari Catalunya Press. Però és simptomàtic el silenci dels dos dirigents més destacats d'aquest sector: el president del Parlament, Ernest Benach, i el regidor de Barcelona, Jordi Portabella, que espera repetir com a alcaldable.

Publicitat
Publicitat

10 Comentaris

Publicitat
#10 Marius, Barcelona, 11/10/2009 - 00:15

Si el Carod hagués acceptat l oferiment d en Mas de ser Conseller en Cap i tenir la meitat del Govern, ara, el pais estaria governat per una majoria catalanista i Carod seria un lider indiscutit a ERC. Ha estat un error letal per a ell.

#9 Xavier Colomí, S. Miquel Sesperxes, 09/10/2009 - 16:51

Ja ens ha fotut el "Putxi" dels collons, a Sant Miquel de Sesperxes teniem pensat demanar a Carod que ens inaugurés una embaixada i ara , ni embaixada ni en pujada.
Aneu tots a cagar, colla venuts.

#8 Martí, Barcelona, 09/10/2009 - 14:10

Quines penques, Carod! Ja us havíeu repartit els càrrecs. Tu, el Portabella i tots els vostres trepes sou tan deslleials com miserables. Puigcercós us hauria d'expulsar del partit.

#7 Vicent, Vendrell, 09/10/2009 - 14:05

Cada dia anem a pitjor amb ERC, fins que no hi hagi una bona purga d impresentables (amb Puigcercos inclos) tindreu fuites de vots per tot arreu. Lunic amb seny que veig es Joan Ridao, supeditat sota Puigcercos, unic honest en Tardà (amb els seus defectes

#6 Ferran, Girona, 09/10/2009 - 10:55

De fet només ens queda l'opció Reagrupament. I potser algun dia ERC. Evidentment amb tota la trepa fora.