Publicitat
Política · 28 de Novembre de 2021. 17:29h.

Serra va planejar matar Roldán, segons Pedro J. Ramírez

El llavors superministre de Justícia i Interior, Juan Alberto Belloch, li ho va explicar al seu despatx

Serra va planejar matar Roldán, segons Pedro J. Ramírez

Narcís Serra en la seva etapa a Catalunya Caixa

L'exdirector d'El Mundo, Pedro J. Ramírez, explica a les seves memòries ("Palabra de director") que després de la fugida del director general de la Guàrdia Civil, Luis Roldán, el llavors vicepresident del Govern, Narcís Serra, va ordir un pla per assassinar-ho. Roldán va marxar d'Espanya a mitjans dels 90 i va provocar la caiguda del ministre de l'Interior, Antoni Asunción. Va ser potser un dels casos de corrupció més sonats de la darrera etapa de Felipe González al capdavant del govern.

pedro360.jpg

El periodista explica que Juan Alberto Belloch, que va assumir les carteres de Justícia i Interior, "tractava d'aprofitar la situació per matar González, perquè, segons em va confessar, el vicepresident Serra havia ordit un pla per matar el fugat Roldán. Si en els dos primers casos era difícil destriar els límits de la metàfora, en aquest darrer el verb havia estat utilitzat en sentit literal".


"Belloch -continua- m'havia citat, a finals de l'any anterior, al seu despatx del Palau de Parcent i m'havia demanat ajuda per trobar Roldán.

—"Es tracta de posar un delinqüent a disposició de la justícia... abans que algú se'ns avanci i el mati".

"Vaig preguntar a qui es referia i em va contestar sense embuts".

—"Narcís Serra".

"No vaig moure una parpella -afegeix-, però el cor em va fer un tomb. El ministre de l'Interior m'estava dient que el vicepresident estava planejant assassinar el director de la Guàrdia Civil fugit. I quan parlava de Narcís Serra, parlava, és clar, del Cesid, els serveis secrets que manejava des que havia estat ministre de Defensa i a través dels quals suposadament havia obtingut els fons per pagar l'informe contra Mario Conde."

Publicitat
Publicitat

5 Comentaris

Publicitat
#6 Jose, Barna, 29/11/2021 - 08:57

Supongo que el PSC ese partidito que vive a costa de las siglas del PSOE y la chacha del nacionalismo racista catalán tomará alguna acción al respecto.

#5 Capit@n España, Purgandus populus!!, 28/11/2021 - 21:34

Narcis Serra, nuestro Bettino Craxi..jejeje...pero a este todavia no lo han pillao.

#4 Carlos Gomez, murenu de la serra i ole, 28/11/2021 - 21:15

Pedro J "Exuperancio" Ramirez no es un reputat arquitecte d´elucubrades teories consipiratories i en particular de la mes infam de totes la dels Peons Negres del 11M ?

#2 Marcial Heredia, el circo de la tele, 28/11/2021 - 19:14

Roldán, el que trincaba los fondos de la Guardia Civil mientras se fotografiaba en calzoncillos paqueteros. A Narcís Serra nunca le gustó que se exhibiera en gayumbos por las revistas. Ni la marca que usaba. Eran espantosos.

#1 Ciudadano Sinmitos, Barcelona, 28/11/2021 - 18:54

Narcís Serra era capaz de hacer muchas cosas; por eso fue fundador del PSC y gran figura del PSOE. Cuando era alcalde de Barcelona se le dedicó una calle a Sabino Arana, padre del nacionalismo vasco y gran machista y racista, cuando ETA estaba en su apogeo.
¡Seguro que Pedro Sánchez lo admira!