Publicitat
Política · 30 de Juny de 2022. 16:45h.

Set anys sense relacions amb la UE

L’última trobada va ser entre Artur Mas i la comissària de transports el 2015

Set anys sense relacions amb la UE

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, s’ha reunit amb amb el vicepresident de la CE, Margaritis Schinás al Palau de la Generalitat. Es tracta de la primera trobada entre un alt representant de la Unió Europea i un president de la Generalitat des del 2015.

L’aleshores president de la Generalitat, Artur Mas, es va trobar amb la comissària de transports de la UE per parlar del corredor mediterrani. Mas, en aquells moments, assegurava que Catalunya no sortiria de la Unió Europea en cas d’independència i fins i tot augurava suport internacional.

El cert, però, és que el procés independentista va congelar les relacions amb la UE i després de la declaració d’independència Catalunya no va rebre cap suport, ni europeu ni internacional. Durant la reunió d’avui, s’han tractat qüestions com la guerra a Ucraïna, l'acollida de refugiats i els fons europeus.

El passat 5 de maig, Pere Aragonès ja es va trobar amb la presidenta de la Comissió Europea, Ursula Von der Leyen, que va visitar Barcelona per recollir un premi atorgat pel Cercle d'Economia.

Publicitat
Publicitat

9 Comentaris

Publicitat
#6 Senen, Tarragona, 01/07/2022 - 22:16

Veamos: somos la region mas corrupta de la UE, la que negocia con Rusia para desestabilizar la Union, la que tras el Brexit insiste en un referendum de independencia, la que ha roto del espacio judicial europeo, la que piensa en alquilar sus puertos a la armada nuclear China.... y no nos reciben en Bruselas? Pero como? Si som els millors!

#5 Marti , Palafrugell , 01/07/2022 - 12:20

Contraprogramant la cimera de la OTAN. Son molt llestos y a astuts no els guanya ningu.

#4 Marcial Heredia, en tierra de cuñaos, 30/06/2022 - 21:20

Siete años sin relaciones, sin mojar el churro en Europa. Habría que pagarle un Interrail al nene y mandarlo de excursión, a ver si ronea con alguna estudiante o un mochilero y rompe la racha.

#4.1 Antifa, L'H, 01/07/2022 - 09:40

Que tal si aprovechando el verano, leemos mejor las noticias. Ayyyyyyy el hábito de leer solo el titular amarillo!!! Que facil es teneros en el redil

#3 Kropotkin, Bic , 30/06/2022 - 18:45

No tiene sentido tener relaciones con la UE cuando se puede tener con SUdán del Sur o Senegal. Son gente mas al nivel de lo catalán... Jua, jua, jua,...

#2 Jordi Bonastre Thió, Barcelona, 30/06/2022 - 18:06

Ni Carles Puigdemont ni Quim Torra, van ser rebuts mai per cap autoritat de l'Unió Europea. Significatiu.