Publicitat
Política · 3 de Desembre de 2019. 13:49h.

Setge judicial a Laurà Borràs

La fiscalia investiga els delictes prevaricació, malversació, frau i falsedat documental

Setge judicial a Laurà Borràs

La Fiscalia vol que s'investigui al Suprem la diputada al Congrés de Junts per Catalunya Laura Borràs pels suposats delictes comesos en l'època en què era presidenta de la Institució de les Lletres Catalanes, la ILC. En l'escrit adreçat al tribunal, firmat pel fiscal del Suprem Javier Zaragoza aquest mateix 3 de desembre, el dia que arrenca la legislatura al Congrés i al Senat, s'assegura que Borràs hauria comès prevaricació, malversació, frau i falsedat documental.

Segons aquest fiscal, la llavors presidenta de la ILC hauria autoritzat l'adjudicació de contractes públics a una persona amb qui tenia amistat i relació professional. Argumenta que els contractes es van fraccionar per no haver de sotmetre'ls a concurs públic i que, a més, l'adjudicatari hauria rebut més diners dels necessaris. L'import en qüestió són prop de 260.000 euros.

Com que Borras és diputada al Congrés, la jutge de Barcelona que l'investigava ha enviat el cas al Tribunal Suprem i ara la Fiscalia demana que el tribunal demani autorització de la cambra per seguir amb el procés judicial.

En l'escrit adreçat al Suprem, la Fiscalia assegura que les despeses autoritzades per Borràs no van ser per feines reals, sinó per "l'enriquiment" del seu amic. "...un continuat acte il·lícit d'enriquiment en favor d'aquesta persona per part de Borràs, havent-se concertat tots dos per defraudar d'aquesta manera l'administració pública en perjudici del seu patrimoni", diu.

Publicitat
Publicitat

7 Comentaris

Publicitat
#7 Cris, Barcelona , 03/12/2019 - 19:26

Por desgracia, estos políticos independentistas, tienen más causas con la justicia que productividad para lo que importa a los Catalanes.

#6 K3nny, Bcn, 03/12/2019 - 15:29

Corruptes fins a la medul·la. Algú encara dubta que volien la independència per tapar els seus robatoris i la seva corruptela ? Lladres de merda.

#5 Didac, Barcelona, 03/12/2019 - 14:39

De moment la geganta groga ha quedat muda perque quan li han descobert la veritable caradura que te de malversar diners publics s'ha amagat com una rateta... talment com aquella tal Paluzie que desde que li van posar la querella per incitació a l'odi ha desaparegut del mapa. Quan els toques la butxaca s'acaba la comediota i no surten de casa

#4 Tom, Barcelona, 03/12/2019 - 14:32

Otra fanática ladrona cap a la trena..que pena, con lo bien que le quedaban el armani y el jaguar....

#3 no soy nadie, barcelona, 03/12/2019 - 14:28

No le pasará nada, NO HAY HUEVOS