Publicitat
Política · 5 de Maig de 2018. 13:31h.

Setmana 'tràgica' a ERC

Gabriel Rufián i Ernest Maragall es fan militants

Setmana 'tràgica' a ERC

El diputat d'ERC al Congrés, Gabriel Rufián, ha anunciat aquest dissabte en un article a El Periódico que s'ha fet militant d'Esquerra. El republicà, que va entrar a les llistes del partit com a independent, s'ha adherit a la formació després que aquesta mateixa setmana ho fessin Ernest Maragall i Magda Casamitjana.

"Per un compromís que va més enllà d'un carnet", justifica Rufián. El diputat republicà desgrana les raons per les quals s'ha fet militant del partit i esmenta Oriol Junqueras, Sergi Sabrià, Joan Tardà, Marta Rovira, entre altres. També fa referència a l'1-O, al 27 d'octubre i a les aturades generals de país que hi va haver durant aquesta tardor a Catalunya.

Ernest Maragall va donar dimecres el mateix pas que ha fet avui Gabriel Rufián. En una carta publicada a l'Ara i adreçada a Oriol Junqueras i Marta Rovira, que porta per títol "Les meves raons per afegir-me a la raó comuna", va anunciar que s'incorporava a ERC. En aquest sentit, va explicar que no és fruit de "l'emoció", sinó que considera que "el país es disposa a viure un període en què serà fonamental la cohesió de tot l'espai republicà i la fortalesa institucional entorn de les formacions polítiques centrals". "És hora d'aplegar forces", va defensar.

La diputada del Parlament i exalcaldessa socialista de Roses (Girona), Magda Casamitjana, també va anunciar dijous que s'afiliava a ERC. Ho va fer públic en una carta a El Punt-Avui titulada "Ara més que mai, ERC". "Vull, des d'ERC, ajudar a materialitzar l'obertura i la transversalitat de què sempre parleu. Vull ser un dels vostres", va assegurar.

Publicitat
Publicitat

31 Comentaris

Publicitat
#24 antifaz, Barcelona, 07/05/2018 - 16:19

¿Pero cómooo, han estado chupando todo este tiempo y ni tan sólo pagaban cuota de socio ? Valientes caraduras...

#23 Pan con tomate y jamón Ibérico, Desenroscando barretinas, 06/05/2018 - 10:53

II*II No es una república, es un circo, y éstos, dos payasos siniestros...

#22 arm, figueres, 06/05/2018 - 10:48

quina vergonya, cada vegada tinc mes clar que la gent els importe un rave, son politics professionals i el que els interessa es cobrar 6000 euros cada mes, que a cap altre lloc els hi pagarien, amb el seu baix nivell intelectual

#21 Mayra, Barcelona, 06/05/2018 - 09:40

salvo dado que vi que es Filologa y quiera dar clases. La Generalitat improvisa y permite dice, dice, dice que de forma excepcional maestros impartan secundaria e incluso sin master. Es decir, menos hacer país en las instituciones desde arriba y empezar desde abajo. Pero eso es otro cantar, que algunas de Roses no están acostumbradas.

#20 Mayra, Barcelona, 06/05/2018 - 09:39

¿Es igual el precio que hay que pagar por que no aumente el paro y los excluidos sociales? Si es así nada que decir, pero da la sensación y no de vivir, pararangoneando la serie televisiva, que muchos políticos, cambian de formación con tal de vivir de la política. Con sus estudios que se limitan enormemente a trabajar aquí dada la crisis que hay