Publicitat
Política · 22 de Juny de 2010. 17:58h.

"S'ha acabat el procés autonòmic"

Puigcercós advoca per "promoure les reformes legals per accedir a la independència"

"S'ha acabat el procés autonòmic"

Puigcercós, amb diputats i membres d'Esquerra, al Puigmal

El president d'ERC, Joan Puigcercós, de visita a Navarra per a una jornada de treball amb Aralar, ha advocat perquè Catalunya comenci a avançar cap a la independència, segur que la decisió del Tribunal Constitucional sobre l'Estatut suposarà el final del procés autonòmic .

Després d'apuntar que la decisió que adopti influirà també en gallecs, bascos "i tots aquells que malviuen sota l'Estat espanyol", el líder d'ERC ha comentat que al Constitucional, un "òrgan polític", la "ex Espanya plural" del PSOE i "la uniforme" del PP van "a tancar files" i "es posaran d'acord per dir fins aquí" i "s'ha acabat el procés autonòmic".

Puigcercós, que ha defensat en conferència de premsa el text "constitucional" que va aprovar "la majoria" parlamentària a Catalunya, ha acusat el president Rodríguez Zapatero de "retallar" a les Corts el contingut del mateix i de pretendre ara "el retallat final" .

Per això ha assegurat que el Tribunal Constitucional "va a marcar de forma clara i nítida el punt final del procés autonòmic" perquè "no hi ha pla b", de manera que ha apostat per "el pla a" d'ERC que passa perquè les institucions catalanes organitzen un referèndum sobre la independència "en el pròxim cicle polític".

"Aquesta és la via. Tancat el cicle autonòmic toca donar la paraula al poble i això implica que en la pròxima legislatura organitzem a Catalunya una consulta per promoure les reformes legals per accedir al dret d'autodeterminació, a la independència", ha afegit, un "camí difícil però democràtic" i que és a més "un escenari probable i possible".

I ha comentat que aquesta és una situació "difícil" per als qui "van creure la paraula" del president Rodríguez Zapatero i van donar finalment el seu suport a l'Estatut al Congrés, el que no va fer ERC, perquè "fa unes setmanes" el que ha dit és que "el procés d'autogovern autonòmic ha arribat a la seva fi".

Publicitat
Publicitat

4 Comentaris

Publicitat
#4 erew, qewrwq, 23/06/2010 - 09:46

T'equivoques Francesc de Reus.

Votar ERC = Votar Tripartit.
El que fas tu és allò que s'entèn com a demagogia.

#3 Francesc, Reus, 23/06/2010 - 08:38

VOTAR PUIGCERCÓS = VOTAR MONTILLA

VOTAR ERC = VOTAR PSC/PSOE

#2 FART DE TRIPARTIT, Sabadell, 22/06/2010 - 21:55

Ara toca fer teiatru. I al novembre si sumen tornaran els d'ERC votar un president del PSOE a la Generalitat.

#1 MARC-SABATES.COM, REPUBLICA CATALANA //*//, 22/06/2010 - 19:37

VISCA JOAN LAPORTA
VISCA CATALUNYA LLIURE
MARC-SABATES;COM