Publicitat
Política · 4 d'Agost de 2011. 18:37h.

SI acusa el Govern de "beneficiar les elèctriques" amb la MAT

"La demanda elèctrica a casa nostra està baixant any rere any"

SI acusa el Govern de "beneficiar les elèctriques" amb la MAT

El diputat de SI, Toni Strubell, en una foto d'arxiu

El diputat de Solidaritat Catalana per la Independència (SI), Toni Strubell, i els dos regidors de la formació independentista a Viladasens, Josep Massó i Albert Saus, han acusat la Generalitat d'"imposar la MAT amb calçador" per "beneficiar els interessos de les grans corporacions elèctriques contra la voluntat del territori".

En un posicionament conjunt signat aquest dijous, els electes de SI han indicat que "les comarques gironines no necessiten ara per ara augmentar la seva capacitat elèctrica i menys amb una capacitat tan monstruosa com la què que ofereix la MAT ja que en els darrers tres anys, la demanda elèctrica a casa nostra està baixant any rere any de manera molt notable segons les dades que aporta Red Eléctrica Española".

"Això desmunta totalment els arguments d'aquells alarmistes interessats que afirmaven que quedaríem a les fosques", han afegit. SI ha alertat que "hi ha habitatges que quedaran literalment sota la línia de molt alta tensió quan la mateixa OMS recomana una distància de seguretat d'un metre per cada mil volts, cosa que dibuixaria una perímetre de seguretat de 400 metres a cada banda de la línia on no hi hauria d'habitar ningú, cosa que s'incompleix".

Publicitat
Publicitat

5 Comentaris

Publicitat
#4 Tyr, Barcelona, 05/08/2011 - 10:13

Molt bé senyors de SI per "conèixer" les problemàtiques del territori. Girona només té una línia d'alta tensió (VIc-Juià). El dia que aquest falla (recordar nevades març 2010), tot se'n va a norris. Amb gent com vostès, Catalunya encara estaria en el neolític.

#4.1 Pere Calpis, Girona, 05/08/2011 - 16:06

informa't una mica abans de dir les coses. Girona no només té una línia d'alta tensió, en té vàries. I l'apagada no va ser per la fallada de la vic-juià, sinó per la xarxa de distribució de baixa i mitja tensió!! Documenta't!!

#3 jajajaaaa, barcelona, 05/08/2011 - 04:43

el que volen es que ho les LINees electriques sobiranistes llavors estara be

#2 Marcel Pardal, Girona, 04/08/2011 - 23:40

Ree gasta calers per fer la Mat , primer perquè europa i espanya en subvenciona una part mot important, 250 Meurus, i segon perquè farà servir aquesta línia com a autopista elèctrica on cobrarà per cada Wat que evacuiï el sistema elèctric espanyol que és excedentari.

#1 Xavi, Barcelona, 04/08/2011 - 22:23

Clar, i com la demanda elèctrica baixa,per això la companyia gasta calers en fer més línies.