Publicitat
Política · 27 de Febrer de 2012. 15:27h.

SI demana a PSC i ERC que facin plegar els càrrecs de les 'motxilles'

Recorden el cessament de Josep Maria Matas per la investigació de la Fiscalia

SI demana a PSC i ERC que facin plegar els càrrecs de les 'motxilles'

Uriel Betran, en una roda de premsa

El secretari general de Solidaritat, Uriel Bertran, ha alertat sobre les conseqüències que s'han de derivar de “la notícia que vam conèixer divendres passat sobre la investigació que ha obert la Fiscalia Superior de Catalunya i que ha fet cessar el coordinador general de la Diputació de Barcelona, Josep Maria Matas, arran de la investigació oberta i que qüestiona determinades actuacions seves en relació a l'Associació Catalana de Municipis”.

Uriel Bertran ha volgut felicitar l'actual president de la Diputació, Salvador Esteve, “per actuar amb diligència” i cessar-lo. Per als independentistes “quan un alt càrrec públic està essent investigat de la fiscalia ha de ser apartat de l'activitat pública, és el mateix que se li exigia a Camps i a tota la trama política del Cas Gürtel quan s'havien iniciat les investigacions” ha indicat Bertran.

Tanmateix, “volem que el PSC també assumeixi les seves responsabilitats i faci plegar tots els seus càrrecs públics implicats en el cas Motxilles ara que la Fiscalia Superior ha obert investigació”. Bertran ha enumerat tots i cadascun dels càrrecs que ostenten els quatre expresidents i ha demanat que se'ls cessi.

Pel que fa a l'expresident Antoni Fogué i Moya, de vicepresident cinquè de la Diputació de Barcelona, de president del Patronat d'Apostes de la Diputació de Barcelona, de president de l'Organisme de Gestió Tributària de la Diputació de Barcelona, de president del Consorci d'Estudis, Mediació i Conciliació a l'Administració Local de la Diputació de Barcelona, de segon tinent d'alcalde de l'Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet i de president de la Fundació Pública Casa de Caritat de la Diputació de Barcelona.

Pel que fa a l'expresident Celestino Corbacho Chaves, de diputat al Parlament de Catalunya, de portaveu del PSC i secretari de la Mesa de la Comissió de Matèries Secretes o Reservades, de president de la Mesa de la Comissió d'Interior i de membre de la Comissió de Territori i   Sostenibilitat.

Pel que fa a l'expresident José Montilla Aguilera de senador del Regne d'Espanya per la comunitat autònoma de Catalunya, portaveu del grup parlamentari Entesa pel Progrés de Catalunya i membre de la diputació permanent. Pel que fa a Manuel Royes i Vilà de conseller delegat del Consorci de la Zona Franca de Barcelona i de president del Consorci del Centre Associat de la UNED de Terrassa. Finalment, Solidaritat també considera que ha de plegar Josep Prat, director de l'ICS, que també està essent investigat per la Fiscalia per conflicte d'interessos.

Publicitat
Publicitat

3 Comentaris

Publicitat
#3 badapetita, Badalona, 28/02/2012 - 15:09

Uriel, t'has oblidat de Badalona i els càrrecs del seu ajuntament amb nómina a la DIputació.......

#2 Lluís, Banyoles, 27/02/2012 - 18:37

Endavant SÍ. Aquests no paren de pencar, de fer pedagogia de l'independència, d'apostar per la valentía i la regeneració democràtica!

#1 Modern Talk, FINS ARA , 27/02/2012 - 17:54

no ni ha cap ni un d'ERC., al menys i pels que ell a anomenat i anomena.