Política · 29 d'Abril de 2012. 13:17h.

SI denuncia que CiU "deu 21 milions a la Caixa"

Adverteixen amb una campanya contra el "xantatge" de l'entitat financera, propietària d'Abertis

SI denuncia que CiU "deu 21 milions a la Caixa"

Bertran, en roda de premsa

El dirigent de Solidaritat, Uriel Bertran, ha denunciat en roda de premsa que "el Govern de CiU defensa els interessos privats d'una concessionària que s'ha enriquit amb els diners dels catalans". En aquest sentit, consideren que el comunicat del Govern on adverteixen amb multes de 100 euros a qui no pagui els peatges respon a "pressions d'Abertis i de la Caixa de Pensions, propietària d'Abertis, a qui CiU els hi deu 21 milions d'euros".

Bertran ha deixat clar que "en el cas que arribi una sola multa interposarem querelles per prevaricació i abús d'autoritat". "Iniciarem una campanya perquè els catalans treguin els diners de la Caixa de Pensions i animarem a buscar una altra entitat financera que no faci xantatge als catalans", ha advertit.

A criteri del dirigent de SI, el Govern ha "pres una decisió il·legal. No hi ha cap base jurídica per imposar multes". També ha recordat que "cap membre del Govern ha sortit a fer pública aquesta decisió" i ha denunciat que en el comunicat de l'Executiu català "no s'especifica quin article s'infringeix, és una amenaça velada".

Igualment ha criticat que CiU "ha buscat una llei franquista de 1972, que diu que en casos d'excepcionalitat els vigilants podran multar en casos de regulació del trànsit". Solidaritat, però, ha avisat que "som en el moment clau de la campanya".

"No ens intimidaran, ni el Govern ni Abertis", ha afirmat, a més de mostrar-se convençut que "superat aquest darrer escull acabarem amb els peatges al nostre país". També ha avançat que el partit oferirà "assessorament de franc" a tots aquells que siguin multats.


Publicitat
Publicitat

54 Comentaris

Publicitat
#41 Ramon, Barcelona, 30/04/2012 - 13:01

Molts més (mils de) milions ens deu CiU als catalans i guaita Pujol, Millet, Alavedra i Prenafeta, (entre d'altres molt il.lustres i molt honorables), com van tan tranquils pel carrer, aquí i a Liechtenstein.

#40 Tomppa, Sabadell, 30/04/2012 - 06:55

Tothom sap que CiU no es un partit nacionalista o catalanista sinó egoista. Ara que ells no tenen tant de diners pensen que Catalunya hauria de ser un estat ? Seriosament ells no van adonar això quan van observar que el català està morint per inutilitat ( sense pelis, videojocs, jocs de taula etc.)

#39 Ciudadano Sinmitos, Barcelona, 30/04/2012 - 01:08

¡Cómo está el patio de Casa Nostra! Ya solo falta que los separatistas arruinen a la Caixa y que el Barça se retire de la Liga Española.

#39.1 Jordi O., Barcelona, 30/04/2012 - 16:20

Tu vas darrere

#38 Joan, Palau, 30/04/2012 - 00:42

Però no n'apendrem mai? Vinga tirar-nos els plats pel cap entre catalans!! Mentre a Madrid se'n foten de nosaltres, ens obliguen a fer-nos nosaltres mateixos les vies ràpides (autopistes), i les hem de fer de peatge per poder-les pagar i mantenir, mentre a l'Ecspanya canyí els hi surt tot gratis!!

#38.1 Robert, Cadaqués, 01/05/2012 - 18:15

Joan, CyU també se'n foten de tots els catalans, ho demostren cada dia, el seu col.laboracionisme és insultant. ELECCIONS ANTICIPADES JA !!

#37 Salvador, Barcelona, 30/04/2012 - 00:35

I quina entitat financera no fa xantatge als catalans? ens queda alguna entitat que no s'hagi espanyolitzat o que sigui catalana 100% i que almenys no vagi contra Catalunya (tal i com fa la Caixa)? Si algú en sap alguna que ho digui, perquè jo ja estic cansat de tenir diners a la Caixa.

#37.1 Pere, Terrassa, 30/04/2012 - 12:20

Caixa Guissona.
Ha obert una oficina a la Diagonal.
Euribor 0.80 per a les hipotequues.