Publicitat
Política · 22 de Juny de 2011. 11:49h.

SI denuncia que CiU no permet prendre possessió a una regidora

Per parlar de la independència de Catalunya en el jurament del càrrec

SI denuncia que CiU no permet prendre possessió a una regidora

Laura Pujol, en el moment de jurar el càrrec

Solidaritat, en un comunicat, denuncia que "CiU impedeix a la regidora electa de SI a la Vall d'en Bas prendre possessió del seu càrrec". En aquest sentit expliquen que "l'alcalde de la Vall d'en Bas, Miquel Calm, va denunciar la fórmula de jurament del càrrec a la Junta Electoral d'Olot per impedir que Laura Pujol prengués possessió del càrrec".

CiU, que compta amb 8 regidors va denunciar la electa de SI (que es va presentar a les eleccions en coalició amb ERC) a la Junta Electoral d'Olot per considerar que la fórmula de jurament del càrrec feta el passat 11 de juny per la regidora independentista no s'ajustava a Dret.

Segons SI, "Laura Pujol va fer servir la mateixa fórmula que els diputats de Solidaritat al Parlament de Catalunya i els 50 de regidors electes de la formació que diu 'prometo, per imperatiu legal, respectar la Constitució del Regne d'Espanya i l'Estatut d'autonomia de Catalunya, amb l'objectiu de derogar-los per la Constitució de l'Estat independent de la Nació catalana'".

L'alcalde convergent de La Vall d'en Bas ha convocat un ple per a aquest vespre en el qual Laura Pujol pot jurar el càrrec "usant la fórmula que determina la Llei i que vol l'alcalde convergent".

Per la seva banda, Laura Pujol ha constatat “amb absoluta perplexitat” que “des de CiU es mantingui aquesta actitud” i ha afirmat que “avui tornaré a fer servir la mateixa fórmula que ha servit pels nostres diputats al Parlament de Catalunya i també per la cinquantena de regidors que tenim arreu de Catalunya”.

“Fins i tot el nostre regidor a Cassà de la Selva, Marc Mascort, va posar una estelada damunt la taula en el moment de fer el jurament” ha afirmat.

Publicitat
Publicitat

5 Comentaris

Publicitat
#5 Joan, Olot, 23/06/2011 - 11:37

pq no parleu del que va passar realment, ara, i no donem només la versió de SI, que per altra banda, no tenen representació al ple, pq es presentava com independent per ERC? http://www.diaridegirona.cat/comarques/2011/06/23/regidora-mitges/496579.html

#3 Jordi, Teià, 22/06/2011 - 14:04

Si és veritat, seria el record guinness

#2 Miquel, BCN, 22/06/2011 - 12:54

Recordem doncs la definició més escaient http://www.enciclopedia.cat/fitxa_v2.jsp?NDCHEC=0164525

#1 Salvaodr, Girona, 22/06/2011 - 12:00

Pregunteu a la Vall d'en Bas per l'historial del Sr. Miquel Calm veureu quin pàjaru és.

#1.1 albert, barcelona, 22/06/2011 - 13:02

Pot ser tan pajaru com tu vulguis, però l'han tornat a votar per més de 500 vots de diferència! O els 1000 votants no ho veuen o no és tan pajaru com dius.