Publicitat
Política · 5 de Juny de 2019. 22:49h.

“Si haguessin anat de debò hi hauria hagut una guerra civil”

López Tena: “si fos president de la Generalitat i veiés que hi ha un percentatge de la població radicalment en contra de la independència, jo no vaig"

“Si haguessin anat de debò hi hauria hagut una guerra civil”

Alfons López Tena, en una imatge d'arxiu

El jurista i exdiputat de Solidaritat Catalana, Alfons López Tena, afirma que si els independentistes “haguessin anat de debò hauria hagut una guerra civil”, perquè una part “substancial” dels catalans “està radicalment en contra de la independència”. Tena ho ha manifestat en una entrevista de Guillem Martínez a 'CTXT', on indica que la independència s'ha de fer “d’una forma rigorosa, clara, sense mentir i amb suport internacional”.

“Si fos president de la Generalitat i veiés que hi ha un percentatge substancial de la població catalana que està radicalment en contra de la independència i que, per tant, va atacar el nou Estat Català, jo no vaig a portar al meu país a la guerra civil. Dimiteixo. Si haguessin anat de debò hauria hagut una guerra civil”, considera. Tena també tracta l'independentisme de “secta que només es dedica a repartir càrrecs i prebendes entre els seus”.

Respecte al judici, l'exdiputat al Parlament manifesta que no és cap “raresa” ja que “és normal, previsible i obligat que l'Estat reaccioni” davant un intent d'independència, “encara que els fets d'aquest cas siguin simplement un farol”. “Aquí la clau de tot, i que s'oblida sovint, no és el que han fet, no és el que han donat l'aparença que feien sense fer, sinó el fet que el TC els havia ordenat, prèviament, no realitzar determinades actuacions”, subratlla.

Tena creu que el jutge del Tribunal Suprem Manuel Marchena “ho està fent perfectament” i “està portant el judici d'una manera absolutament impecable”. “És un gran jurista, com penalista és dels millors que hi ha a Espanya, com a magistrat ho està demostrat”, afegeix. A més, no creu que prosperi cap denúncia davant el Tribunal Europeu de Dret Humans (TEHD), perquè “no he vist que hi hagi hagut cap vulneració per part del Tribunal ni per part de Marchena”.

El jurista, d'altra banda, augura que l'expresident de la Generalitat, Carles Puigdemont; i l'exconseller Toni Comín no es convertiran en eurodiputats, perquè “seran suspesos de càrrec públic perquè estan processats per rebel·lió”. “Els Serveis Jurídics del Parlament Europeu ja han fet un informe dient que aquesta matèria es regeix per la legislació de cada un dels Estats membres. Per tant, s'aplica la legislació espanyola, és a dir que, en estar processats per rebel·lió, queden suspesos de càrrec públic”, explica Tena.

Publicitat
Publicitat

29 Comentaris

Publicitat
#22 Xavi, Barna, 06/06/2019 - 16:50

Las guerras las hacen los hambrientos no los que pasan el fin de semana en la Cerdanya.

#21 Lluís, Banyoles, 06/06/2019 - 14:41

Us ho explico: el creador del “España ens roba” representava el més ranci, verinós, nociu, tòxic de l’independentisme. I precsiament per ser així, el vam fotre al carrer. I precisament per això, ara diu el que diu. És l’EGO en majúscules. Un mal perdedor.

#21.1 Espluguenç, Esplugues del Llobregat, 06/06/2019 - 16:37

¿Vols dir que Torra, Arràn, les CUP, els CDR, Rufián, les agressions a les seus dels constitucionalistes, el senyalament ideológic, la imposició del monolingüisme i tot el que us queda no es encara mès verinós que aquest "Espanya ens roba".
La vostra superioritat moral la vau perdre cap el 2012.

#21.2 Soloesmiopinion, Tabarnia, 06/06/2019 - 19:19

Claro que sí, wapi . Venga, que te has ganado un pin de la ANC, campeón.

#20 botifler1914, Vaterlux, 06/06/2019 - 13:35

Como ha engordado, se ve que seguir en España le sienta bien.
Lo que dice es de agradecer, pero del enemigo ni el consejo.

#19 Veciana, Barcelona, 06/06/2019 - 13:01

Quiere ser el Albert Speer del independentismo,pero muchos no nos lo tragamos.

#18 Talegon & Rufian "Fakes", WATERloo, 06/06/2019 - 12:22

Il faut payer le prix. Se creian que la independencia era gratis, y con derecho a perrnada, ya Fernando el Catolico mediante Sentencia Guadalupe de 1486 prohibió esta practica de los señores feudales catalans de acostarse con la mujer del payes/ del tractoriano ...el dia de la boda. .../ Corleone Pujol reinstauro la pernada