Publicitat
Política · 21 de Setembre de 2011. 16:06h.

SI i Esquerra impulsen una declaració de suport a Escòcia

Lloen el Regne Unit per reconèixer "el dret d'autodeterminació del poble escocès"

SI i Esquerra impulsen una declaració de suport a Escòcia

Membres de SI i Esquerra, en el moment d'entrar la proposta al Parlament

Solidaritat Catalana per la Independència (SI) i Esquerra s'han reunit amb l'exministre d'Empresa, Energiai Turisme del Govern d'Escòcia, Jim Mather, amb qui han tractat de la viabilitat econòmica de Catalunya. Els dos partits independentistes han presentat una declaració a la junta de portaveus i a la comissió d'exteriors en què donen suport a la independència d'Escòcia.

"La independència garantirà la plenitud de la nació escocesa així com també farà possible la protecció de les seves llengües i cultura, promourà una millora en la convivència entre Escòcia i les altres nacions de les Illes Britàniques, accelerarà la recuperació econòmica d'Escòcia i millorarà la seva competitivitat econòmica internacional", indica el text.

"El Parlament de Catalunya també lloa la posició del Govern del Regne Unit de reconeixement del dret d'autodeterminació del poble escocès així com també celebra la posició del Parlament britànic de respectar i acatar el que serà el resultat del referèndum a través del qual el poble escocès establirà una nova relació entre Escòcia i els seus veïns, la Unió Europea i les altres nacions del món", afegeix.

El portaveu de SI, Alfons López Tena, ha demanat a CiU i ICV que “amb els seus vots permetin que el Parlament aprovi la declaració presentada, tant a la junta de portaveus com a la Comissió d’Exteriors”.

Publicitat
Publicitat

1 Comentaris

Publicitat
#1 Kropotkin, Vic, 22/09/2011 - 12:26

Jua, jua, jua,... ¡Que payasos! Jua, jua, jua,...