Publicitat
Política · 16 de Desembre de 2011. 14:34h.

SI i ICV porten les lleis Òmnibus al Consell de Garanties Estatutàries

Consideren que "no tenen cap mena de coherència"

SI i ICV porten les lleis Òmnibus al Consell de Garanties Estatutàries

López Tena, al Parlament

Els grups parlamentaris de Solidaritat Catalana per la Independència (SI) i Iniciativa per Catalunya-Verds Esquerra Unida i Alternativa (ICV-EUiA) han entrat al Registre del Parlament sengles sol·licituds de dictamen del Consell de Garanties Estatutàries (CGE) sobre les tres lleis òmnibus: El Projecte de llei d’agilitat i reestructuració administrativa, el Projecte de llei de promoció de l'activitat econòmica i el Projecte de llei de simplificació i millora de la regulació.
 
Segons Solidaritat, aquestes lleis vulneren drets fonamentals ja que "es violenta el reglament de la cambra". López Tena també ha destacat "la incapacitat temporal i material dels diputats per estudiar i esmenar aquestes lleis que no tenen cap mena de coherència" i ha destacat que "amb la seva tramitació es viola l'article 101 del Reglament del Parlament pel que fa al contingut com per la tècnica utilitzada".

A partir de la sol·licitud presentada avui, i que compta amb el suport del 10% dels diputats del Parlament i també de 2 grups parlamentaris, tal i com s'estableix a la Llei del Consell de Garanties Estatutàries, el CGE haurà d’estudiar l’ “adequació a l’Estatut i a la Constitució dels projectes i les proposicions de llei sotmesos a l’aprovació del Parlament”.

El CGE tindrà tres dies per decidir-ne la seva admissió a tràmit. Si això s’esdevingués, el procediment legislatiu corresponent restaria suspès i es reprendria quan el CGE emetés el dictamen o si transcorregut el termini d'un mes i el Consell no ha tramès el susdit dictamen a la Mesa del Parlament. "La conseqüència més immediata seria la impossibilitat que al proper Ple del Parlament de Catalunya es portessin a votació les lleis esmentades, com pretén el Govern de la Generalitat", informen.

Publicitat
Publicitat

2 Comentaris

Publicitat
#2 josep maria, barcelona, 19/12/2011 - 06:33

es per que es compleixi l'estatud que ens queda
el govern l'ha respectar ,tota modificacio legislativa ha de seguir un cami
els de CIU us penseu que sou el melic de Catalunya, al tenir majoria CIUPP la llei es modificara pero seguint el cami, mea culpa per haver votat ciu

#1 Berta, BCN, 16/12/2011 - 17:59

Per perdre temps serà