Publicitat
Política · 2 de Setembre de 2011. 18:21h.

SI recorda que la sentència "preveu el castellà com a llengua vehicular"

Encoratja el govern a declarar-se insubmís i a "encapçalar la desobediència civil"

SI recorda que la sentència "preveu el castellà com a llengua vehicular"

López Tena, en una imatge d'arxiu

Solidaritat ha valorat el comunicat del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) que dóna un termini de 2 mesos a la Generalitat per aplicar la seva sentència sobre la immersió lingüística, i ha afirmat que "és conseqüència de la sentència del Tribunal Constitucional sobre l'Estatut i de les sentències del TS".

SI considera que aquesta sentència, que "preveu el castellà com a llengua vehicula és un nou atac frontal a la dignitat del poble de Catalunya situada en el marc d’una ofensiva espanyolista sense aturador", han dit abans d'afegir que "és conseqüència de la sentència del Tribunal Constitucional sobre l'Estatut i de les sentències del TS de novembre passat denunciada per SI en el seu moment, davant la negativa de CiU i PSC que deien que no suposava cap problema perquè les sentències no deien això".

El diputat Alfons López Tena, ha explicat que "per a mantenir la immersió a l'escola, o es canvia la Constitució espanyola o independència" i ha instat al Govern a no complir les sentències i no modificar res, "mantenint íntegrament la immersió, i assumir i encapçalar la desobediència civil".  

Solidaritat Catalana per la Independència presentarà en Seu Parlamentaria una Proposició de Llei que tindrà com a objectiu blindar el sistema d'immersió lingüística. Aquesta iniciativa es va començar a preparar fa uns mesos davant la situació creada per l'aparició de la sentència del TSJC.

Publicitat
Publicitat

28 Comentaris

Publicitat
#21 Bacus, Sort, 04/09/2011 - 20:48

No crec que les titelles del senyor Pujol ens defensin i passarà el què sempre passa, que s'abaixaran els pantalons però la societat catalana en ple ha de possar-se al seu lloc, això s'ha d'acabar.

#20 Llongueras, Barcelona-Pekín, 03/09/2011 - 15:52

Pena para el peluquero: garrote vil.

Pena para López Tena: que se indulte al peluquero.

#20.1 INDIGNADO, BARCELONA, 03/09/2011 - 23:34

JAJAJAJAJA... BUENÍSSSSIMO!

#19 Ramon, Barcelona, 03/09/2011 - 14:56

El castellà ja és llengua vehicular. És la dels taxis.

#19.1 Bartolo Mé, Barcelona, 03/09/2011 - 15:37

La de los taxis, la de los trenes, la de los aviones, la de los autobuses, la del mercado, la de la calle... menos de engendros como Òmnium y en las administraciones por imposición (pero para la oreja en qué idioma hablan los funcis a la hora del bocata y fliparás)

#18 Xavi, Bcn, 03/09/2011 - 13:25

Si segons SI la major part dels catalans som independentistes, llavors quin problema hi ha en crear escoles en Castellà? Segons la seva teoria estaríen quasi buides i ningú les triaria...O potser si i això és el que els fa por?. Quins demòcrates, deu meu.

#17 Roger, Lleida, 03/09/2011 - 12:50

Solidaritat es l'Únic partit que esta complint el seu programa electoral, i cal en les properes eleccions, votar-los, ja que son els únics que tenen un full de ruta per la Independència de Catalunya.