Publicitat
Política · 1 de Setembre de 2011. 12:10h.

SI retreu a Puig que no defensi els bombers insultats

Insten al conseller a denunciar els fets davant la Fiscalia General de l'Estat

SI retreu a Puig que no defensi els bombers insultats

Strubell, al Parlament

Solidaritat ha instat al conseller d'Interior Felip Puig a "posar immediatament en coneixement de la Fiscalia General de l'Estat" els insults que durant els recents XIV Jocs Mundials de Policies i Bombers que s'han celebrat a Nova York van rebre els membres dels Bombers de la Generalitat de Catalunya, del Cos de Mossos d'Esquadra i del Cos de Policies Locals de Catalunya per part dels bombers espanyols i membres del Cuerpo Nacional de Policia i de la Guàrdia Civil en el moment que van realitzar un castell que fou coronat amb una senyera estelada.
 
El diputat Toni Strubell ha criticat amb duresa "el silenci del conseller Felip Puig" davant d'uns fets que qualifica de "molt greus atès que estan realitzats per funcionaris públics de l'Estat i són l'expressió d'una intolerància i d'un sentiment de catalanofòbia incompatible amb l'exercici de la funció pública".

Strubell ha manifestat que li va afectar molt veure els bombers i policies insultats al crit de "hijos de puta" pel sol fet d'ensenyar una senyera estelada i el "nul suport" que han rebut per part de la Conselleria.
 
Des de Solidaritat s'ha reclamat avui mateix per escrit al conseller Puig que posi aquests fets en coneixement de la Fiscalia General de l'Estat per esbrinar "si són constitutius de delicte" i perquè es puguin identificar i obrir expedients disciplinaris als membres de les Forces i Cossos de Seguretat de l'Estat que van participar d'aquests insults contra els policies i bombers catalans. Així mateix, també es demana que el Departament d'Interior faci arribar aquesta denúncia al Ministre de l'Interior "perquè se n’assabenti".

Publicitat
Publicitat

28 Comentaris

Publicitat
#13 pers, tortosa, 03/09/2011 - 10:30

Que les llamen hijos de puta por levantar una bandera catalana¿dónde se ve esto sinó en España o en algún país comunista?Tiene razón SI

#12 Roger, Mataró, 02/09/2011 - 15:28

Desprès de veure com els espanyols s'abaixen els calçotets davant els alemanys. a partir d'ara en comptes de cantar allò de: " Yo soy españñó, españñó españñó" n'hauran de dir: " Yo soy aleman aleman aleman.."

#11 arthur moore, Fatxeca, Alcant, Espanya, 02/09/2011 - 00:16

Lo que debería hecer Puig es expedientar a estos gañanes por exhibir símbolos de determinados partidos, renunciando a la neutralidad inherente a un funcionario público. Por esto, y por catetos. Es que si dices "fuego" y no "foc" estos dejan que te socarres cual paella.

#11.1 jomateixa, Alzira, 02/09/2011 - 22:13

Però què dius indocumentat! I que jo sàpiga a València, la meua terra, sempre s'ha dit "foc" Els forasters en dieu "fuego"

#10 Bacus, Sort, 01/09/2011 - 23:51

Per defensar una cosa s'ha de sentir i creure i la única cosa que defensa CIU i abans el Tripartit es la seva butxaca i els seus privilegis, estem sols amics.

#9 Apaga Focs, Catalunya, 01/09/2011 - 22:06

Als jocs s'hi anava a titol persona, pagant de la nostra butxaca i agafant-nos-ho dels dies de vacances. Cadascú individualment o col·lectiva era lliure d'anar-hi amb la bandera que vulgués. No són uns jocs d'estats.

#9.1 Kojak, Alguaire, 01/09/2011 - 23:50

¿Me lo dises o me lo cuentas?