Publicitat
Política · 16 de Desembre de 2011. 12:28h.

"Si Solidaritat no existís, l'hauríem de crear"

La formació celebra que fa un any va entrar al Parlament

"Si Solidaritat no existís, l'hauríem de crear"

Strubell, durant l'acte de Si per celebrar el seu primer any al Parlament

Solidaritat Catalana per la Independència (SI) ha celebrat el seu primer aniversari al Parlament de Catalunya en un acte a l'Hotel Carlemany de Girona que va servir per "reivindicar la feina feta durant aquest any i marcar el futur de l'acció política independentista a Catalunya". L'acte, pensat en clau territorial, va comptar amb la presència de diversos dirigents de la coalició independentista tant a nivell gironí com nacional.

El diputat per Girona, Toni Strubell, ha recordat que "estem a 1000 dies exactes de l'11 de setembre de 2014" i va justificar que "la nostra raó de ser es manté en el temps, ja que l'esperit del 10-J ha quedat en un no-res al Parlament".

En aquest sentit, Strubell ha dit que "si Solidaritat no existís, l'hauríem de crear" i ha apostat per seguir en aquesta línia independentista combativa per seguir encerclant un autonomisme que ha qualificat "d'atrinxerat i en crisi absoluta".

Strubell ha agraït públicament a la CUP de Girona el seu oferiment per vehicular una moció de SI per declarar Girona moralment exclosa de la Constitució i ha destacat el darrer capítol de l’afer dels papers de Salamanca, davant la reincident negativa de l’Estat a retornar-los completament, i ha acusat el líder del PSC, Joaquim Nadal de ser un "cínic" per dir que "aquesta acció és un regal al PP per poder-se congraciar amb els catalans amb el seu retorn", cosa que el diputat independentista veu del tot improbable.

Finalment, el parlamentari ha afirmat que "Solidaritat és un partit orgullós de no deure diners als bancs, de defensar el català com a única llengua vehicular a l’ensenyament", i ha promès "continuar essent incòmodes fins que s’aconsegueixi un Estat Català independent.

A l'acte també hi han participat Brice Lafontaine (en representació d'Unitat Catalana), Santi Niell (coordinador regional de SI a les comarques gironines), Santiago Vilanova (portaveu d'Els Verds-Alternativa Verda) i el portaveu parlamentari de Solidaritat, Alfons López Tena, que ha clos l'acte criticant l’autonomisme decadent "que porta el país a la ruïna i a unes retallades del tot innecessàries si comptéssim amb un Estat propi". López Tena ha afirmat rotundament que els catalans només tenim dos sortides a la situació actual: "o emigrem o ens independitzem".

Publicitat
Publicitat

10 Comentaris

Publicitat
#9 Amanda, Barcelona, 17/12/2011 - 17:51

L'esperit del 10-J no ha quedat en un no-res al Parlament. Hi sou vosaltres tres i ERC ha fet un gir que s'agraeix. No exagereu perquè això us perd una mica i us crema, i això no ens convé als independentistes. De tota manera, estic ontenta d'haver-vos votat i hi tornaré, oi tant!

#8 Judit, Lleida, 17/12/2011 - 10:11

SI uniu-vos amb ERC que sou el mateix: una colla de burgesos!
Amunt la CUP!

#7 Jordi, Manresa, 16/12/2011 - 21:16

És cert, convenia un partit que independentista que no sigui una sucursal del PSOE com ha estat esquerra aquests darrers 7 anys.

#6 roger, Barcelona, 16/12/2011 - 17:25

Endavant Solidaritat. Esteu fent bona feina, no esperava menys de vosaltres però vigileu amb els qualificatius perquè el que li vàreu adreçar a la Presidenta gairebé va eclipsar el disbarat de la seva prohibició, per sort, ho veu salvar

#5 LLUIS, Vic, 16/12/2011 - 16:52

Endevant, patriotas que això ja ha començat.