Publicitat
Política · 14 d'Octubre de 2013. 13:02h.

"Si són demòcrates, que siguin coherents"

Homs ironitza que "la majoria silenciosa devia ser a casa seva dissabte"

"Si són demòcrates, que siguin coherents"

Homs

El portaveu del Govern, Francesc Homs, en declaracions a El món a RAC1, ha ironitzat que "la majoria silenciosa devia ser a casa seva dissabte”. "No se m'acudiria dir mai el que es va dir després de la Via Catalana", ha afegit en aquest sentit. "La manifestació de dissabte va ser pacífica, amb un to festiu i això és positiu. A partir d'aquí, que hi hagi debat, expressat en la màxima serenitat, i puguem votar, que és el més obvi", ha assenyalat.

A criteri d'Homs, "no hauria de ser normal aquest ball de xifres. Fixi's que no hi era amb aquesta intensitat l'11 de Setembre o en altres manifestacions. Jo crec que hem d'atendre a la que dóna la Guàrdia Urbana". "Els partits convocants no poden dir que el debat no existeix, ells mateixos hi participen", ha afegit.
 
"Si Sánchez-Camacho està tan convençuda que les majories són on creu ella que són, no l’hi discutirem pas. Votem i sortirem de dubtes", ha apuntat. "La contribució de dissabte és una contribució a la normalitat. Si són demòcrates, que siguin coherents", ha demanat el conseller.
 
"Crec que a Catalunya mai no havia existit el pensament únic. Ja m'agradaria que el tracte dispensat pels mitjans catalans tant l'11 de Setembre com el 12 d'octubre fos el tracte dispensat per altres mitjans de comunicació que es fan a l'Estat espanyol. Em conformaria amb això".
 
També ha apuntat que "no preveiem la hipòtesi de la suspensió de la Generalitat i, a més, crec que no l'hem de preveure. Una de les virtuts que té la manifestació de dissabte és que contribueix a normalitzar el debat. I si s'asserena, que crec que estem en aquesta via, es fan impensables aquest tipus de decisions".

Publicitat
Publicitat

80 Comentaris

Publicitat
#46 espigol47, Barcelona, 16/10/2013 - 19:14

Molt coherent el Sr Homs.Ara cal q Madrid doni solucions polítiques a la consulta,q no a d ser a tota Espanya,x sentit comú: Imaginem q el 100% dels catalans volen l'independencia;Si vota tot Espanya, mai ho seran, x tant,es un supòsit inaplicable en un estat d dret.Cat es nacionalitat i ho pot fer.

#45 Funcional, BCN, 15/10/2013 - 06:06

El nacionalismo nunca ha sido democrático, el nacionalismo juzga a la gente por lo que siente o dice lo mismo que hacen las religiones y la democracia se juzga a la gente por lo que hace. España es democrática a excepción de Cataluña y país vasco donde pensar "distinto" te puede acarrear problemas.

#44 Bobin, Teventresapesebrados., 15/10/2013 - 00:03A ver si queda claro.Democracia es que vote todo el país aquello que afecta a todo el país (47 millones)....no que voten únicamente quienes proponen la votación.
Lo suyo no es incoherencia es fraude de ley.

Y debería ser obligatorio votar en un tema trascendental como la división del país.

#43 jaume, bcn, 14/10/2013 - 23:41

Sr. homs azuza a la gente como te manda junqueras, que se enteren de lo que les espera: fuera pensiones, la seat cerrada y trasladada a Cuenca, cinco años de mili, movilizacion general para reconquintar el Rosellon, fuera el euro, la basura de asco enterrada en Sabadell,.....

#43.1 Joan, Lleida, 15/10/2013 - 22:25

Uiii, que miedooooo. Apocaliptico. I seguramente un seismo 9.6 de la escala Ritchter cada dia de la semana. Jojojo. I españa como quedaria? En la miseria sin conexiones con europa a poco que los vascos se espabilen. Sin recaudacion. Jojojo

#42 luis, Barcelona, 14/10/2013 - 21:31

No entiendo porque los unionistas se empeñan en contarse mas que los independentistas despues de las dos manifestaciones. A parte que parece que no, tampoco tiene ningun sentido ya que aunque todos los catalanes fueran independentistas, la Constituciõn nunca permitira secesiones. Para que contar?

#42.1 Xavi, Sabadell, 14/10/2013 - 23:13

Exacto. Una gran contradiccion querer contar si no hace falta. No sera que estan nerviosos al verse que son menos y al final las cosas pueden caer por su propio peso?. Poco a poco van cre iendo incluso españoles que piensan que hay que votar en catalunya y entonces se verà y se actuará