Publicitat
Política · 20 de Desembre de 2011. 17:18h.

SI veu "indecent" adjudicar la venda de patrimoni de la Generalitat a Roca i Madí

"És políticament indecent que l'adjudicació es faci a persones que tenen vincles polítics amb el govern"

El diputat de Solidaritat, Alfons López Tena, ha considerat que és "indecent" la venda de patrimoni de la Generalitat i que, a més, s'hagi adjudicat l'organització de les transaccions "a persones que tenen vincles polítics amb el govern".

López Tena, en efecte, ha citat a David Madí i a Miquel Roca Junyent. I és que el passat  mes d'agost el Govern va adjudicar mitjançant un concurs públic el "contracte per a la prestació del servei de gestió comercial, d'assessorament i mediació en l'alienació i arrendament simultani de determinats immobles propietat de la Generalitat de Catalunya" a quatre empreses, entre elles Deloitte Advocats -on treballa Madí- i Roca Junyent.

"És indecent vendre el patrimoni acumulat per a poder cobrir despesa i és indecent que a més l'adjudicació es faci a persones que tenen vincles polítics amb el govern que està fent aquestes transmissions, com les tenen el senyor David Madí o el senyor Roca junyent", ha afirmat el diputat de Solidaritat.

"S'està desfent de tot el patrimoni acumulat durant 32 anys i pagat pels contribuents i carregant-se amb un pagament de lloguers que hauran de pagar els contribuents. És vendre la casa i anar de lloguer, és una mala administració", ha afegit. I és que el Govern ven edificis de l'administració per a després llogar-lo a la mateixa empresa que l'ha comprat.

El Govern va acordar fa una setmana ampliar el termini d’execució del contracte de venda de 26 immobles de la Generalitat fins al 31 de gener del 2012, per intentar millorar les condicions contractuals de l’oferta presentada per Moor Park & Och-Ziff.

L’acord de Govern que establia el procés per dur a terme aquesta alienació fixava el 16 de desembre com a data màxima per formalitzar l’escriptura pública corresponent a la compravenda dels edificis.

L’informe de valoració de les empreses mediadores, les UTE formades per Aguirre Newman i Deloitte per al lot 1, i Jones Lang Lasalle i Roca Junyent per al lot 2, ha conclòs que, de totes les ofertes presentades, la de Moor Park & Och-Ziff és la que més s’ajusta a les condicions mínimes de preu, durada i renda que exigia el Govern.

Publicitat
Publicitat

27 Comentaris

Publicitat
#24 POLLITO088, Girona, 24/12/2011 - 04:49

Més val que no hi hagi cap cas de corrupció a la generalitat que no sigui de part de C'S o del PP. La técnica del govern Español consistirá en treure tots els casos de corrupció que pugui durant la jornada de reflexió d'un referèndum d'autodeterminació/independència.

#23 PITU, BCN, 22/12/2011 - 10:53

El que es deixa d'esmentar en tena és que l'empresa de Roca i la de Madí (Deloitte) han cobrat 4 milions d'euros per la feina d'intermediació. Amb les retallades que estem patint i ells desviant diners als amics (partit?)!

#22 Alfred, Barcelona, 22/12/2011 - 00:36

Tena és el parlamentari més ben preparat en qüestions legals i és valent en denunciar-les. Aquesta noticia del patrimoni no hauria gosat denunciar-la cap més formació. Això explica també l'assumpcio de càrrecs improcedents a les competències de Roca. Endavant Solidaritat!

#21 Manel, Esplugues de Llobregat, 21/12/2011 - 13:06

El següent pas del "senyor" Madí: desmembrar TV3 per a que se la quedi el senyor Conde de Godó, i a càrrec dels contribuents (Que "la vanguardia" també cobra subvencions). Temps al temps...

#20 sulfuro sulfuro, Barcelona, 21/12/2011 - 11:43

Una descarada indecencia más en la acreditada trayectoria de comisiones y amiguismo de CiU.
No saben lo que es la vergüenza y que los intereses