Publicitat
Política · 31 de Juliol de 2009. 12:51h.

Silenci de la PDD amb el finançament

La Plataforma pel Dret a Decidir, en crisi interna, ha evitat exposar la seva opinió

Silenci de la PDD amb el finançament

Una manifestació de la PDD

La Plataforma pel Dret a Decidir, en crisi interna arran del conflicte entre els dos sectors, ha evitat exposar la seva opinió sobre l'acord de finançament assolit pel Govern català i l'espanyol a diferència d'altres entitats de caire sobiranista. Després que s'anunciés el vistiplau del Govern a la proposta de nou model de finançament el passat 14 de juliol, han estat vàries les organitzacions sobiranistes que han mostrat el seu rebuig a la proposta com Sobirania i Progrés, Reagrupament i Deu mil.

El primer que es va pronunciar en contra va ser Reagrupament, el projecte de polític de Joan Carretero. La formació independentista "denuncia l'entusiasme frívol amb que des de Catalunya s'ha rebut aquest acord". En el comunicat, afirma que "no suposa un canvi de model" i que "els diners que hauria de rebre la Generalitat depenen únicament i exclusiva de la quantitat total que el govern espanyol vulgui destinar al conjunt de les comunitats". Per últim, creu que les xifres "que frívolament alguns avancen des de Catalunya només són una suposició sense garanties que en cap cas han estat confirmades per la ministra d'Economia", en referència a Esquerra i afgeix que l'acord "no garanteix el principi d'ordinalitat".

D'altra banda, Sobirania i Progrés, creu que "el nou model perpetua l'estat de dependència econòmica del nostre país respecte d'Espanya". Segons el comunicat de l'entitat sobiranista, "el centre de decisió sobre els diners que arribaran a cada comunitat autònoma segueix situat a Madrid, i la capacitat negociadora del govern català per fer front a retards, incompliments i segones lectures de l'acord, és pràcticament nul".

Per últim, Deu mil considera que "hem insistit durant mesos que aquest acord, insuficient i signat a la baixa, és -juntament amb la futura sentència del TC espanyol sobre l'Estatut- un dels dos factors principals actuals que  del seu fracàs es conclou la urgència de passar pàgina a la via estatutària -del tot esgotada i ben morta- i tota subordinació amb Espanya. I engegar un procés sobiranista sense més demora si de veres apostem pel futur i prosperitat de la nostra terra".

Publicitat
Publicitat

15 Comentaris

Publicitat
#15 Marc, Barcelona, 01/08/2009 - 12:13

Ufff, veig que tenen raó, la PDD ja es pot considerar morta. Si en la seva defensa surt aquest Diego Arcos, malament anem, porten els mals rotllos d'ERC a la PDD, Diego Arcos pertany a EI de l'Uriel Bertran.

#14 Diego Arcos Espinosa, Barcelona, 31/07/2009 - 23:54

La PDD va emetre un comunicat a la premsa amb el posicionament sobre el "Finançament" i es pot llegir a la web.

#13 Diego Arcos Espinosa, Barcelona, 31/07/2009 - 23:53

EL FINANÇAMENT DE CATALUNYA

Davant el magre acord sobre finançament entre l?Estat i la Generalitat, la Plataforma pel Dret de Decidir no pot admetre que l?ofegament econòmic continuï sent la base de les nostres relacions de dependència amb l?Estat, p

#12 Josep, Barcelona, 31/07/2009 - 21:42

La PDD està morta. I no ha dit res eprquè aquesta colla que hi ha ara no saben què dir. ells només saben dir independència i xiular als diputats.

#11 Carles, Manresa, 31/07/2009 - 18:18

Tot això fa molta pudor, assemblea al juliol? assemblea per escollir candidatures el 5 de setembre? La gent de vacances, sense saber res, sense tenir temps per preparar candidatures? Això te pintes de "tongo" encara tornaran els jutgats. (segueix)